Colonia Futura

DE NIEUWE COLONIA VAN ACQUA DI PARMA VERWELKOMT DE TOEKOMST MET EEN GESCHENK VAN DE NATUUR

Het Colonia-universum van Acqua di Parma verwelkomt Colonia Futura. De nieuwe toevoeging aan de Colonia-collectie is veel meer dan alleen een parfum. De geur staat symbool voor het duurzaamheidsmanifest van het historisch Italiaans Huis, dat de veelbetekenende naam Acqua di Parma Futura draagt. Voor Acqua di Parma staat duurzaamheid gelijk met het behouden, respecteren en vernieuwen van tradities via een dynamische en vitale overgang tussen verleden, heden en toekomst, om zo de authentieke Italiaanse stijl levend te houden, te beschermen en door te geven aan toekomstige generaties.

Al van bij het begin streeft Acqua di Parma ernaar om via een ethische, transparante en duurzame aanpak natuurlijke en culturele rijkdommen te behouden en promoten. Colonia Futura is daarvan de eigentijdse expressie.

Met Colonia Futura verklaart Acqua di Parma zijn liefde aan de natuur: een levendige explosie van natuurlijke ingrediënten, een prachtige combinatie waarin elk ingrediënt schittert. Transparant van nature, bruisend van leven. De nieuwe eau de cologne is voor 99% samengesteld uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, in overeenstemming met de ISO16128-norm. Colonia Futura ontvouwt van bij de openingsnoten een ontembaar en levendig karakter. De verticale en dynamische structuur resoneert met de eerste subtiele tonen van vetiver, gehuld in een prachtige citrusexplosie van bergamot, citroen en grapefruit, en ondersteund door de kruidige nuances van roze peper.

Acqua di Parma verspreidt een boodschap van hoop en positiviteit met de campagne voor het nieuw parfum Colonia Futura: “Omhels de toekomst met een geschenk van de natuur”. Het voornaamste campagnebeeld toont handen die elkaar aanraken en zich in elkaar strengelen. Ze staan voor drie generaties die met elkaar verbonden zijn. Van Colonia tot Colonia Pura en Barbiere: het concept van het overgangsritueel tussen verschillende generaties doordringt de hele wereld van Acqua di Parma en is nu een nieuwe fase ingegaan. Colonia Futura is synoniem met een continue en vitale uitwisseling van emoties, wijsheid en creativiteit, van intimiteit en gedeelde waarden die een voortzetting zijn van de authentieke Italiaanse stijl, vandaag en in de toekomst. De handen staan ook voor het vakmanschap dat met zijn perfecte imperfecties elke creatie van Acqua di Parma uniek maakt.

Acqua di Parma wil uitdrukking geven aan de Italiaanse Arte di Vivere, een missie die het Huis sinds 1916 nastreeft en wordt versterkt met de lancering van Acqua di Parma Futura – een programma dat verschillende initiatieven en beloftes samenbrengt in een alomvattend plan om een positieve impact op het milieu en de samenleving te maximaliseren. Het plan, een demonstratie van eeuwenoude aandacht voor traditioneel vakmanschap en natuurlijke materialen die het werk van Acqua di Parma hebben gedefinieerd, is een constructieve stap in de langetermijnvisie die het Huis heeft uitgestippeld in het kader van het LVMH Life-initiatief.

Een bewustzijn dat het Acqua di Parma Futura-programma uitdrukt door middel van een holistisch stappenplan, gedefinieerd door vijf belangrijke categorieën: Producten, Mensen, Klimaat, Processen en Gemeenschap, een segment dat zich toelegt op het bevorderen van sociale welvaart.

“Vandaag meer dan ooit”, zegt Laura Burdese, CEO en President van Acqua di Parma, “zijn we ons ervan bewust dat het beschermen en het in leven houden van alles wat we leuk vinden aan Italië – natuur, kunst en cultuur – afhankelijk is van ons vermogen om het te vrijwaren voor toekomstige generaties.”