Colruyt informeert en inspireert klanten voor een geslaagd eindejaarsmenu

 

Colruyt stelt zich ook dit jaar voor als de geknipte partner voor de eindejaarsfeesten. De winkelketen biedt zijn klanten niet alleen klassiekers en nieuwe specialiteiten voor de laagste prijzen, Colruyt zorgt ook voor inspiratie voor hun feestmenu en advies in de keuken. In een aparte menugids staan maar liefst 26 recepten en 6 menu’s. Online en op de nieuwe app staan nog meer recepten en tips. En op 9 en 10 december kunnen klanten specialiteiten komen proeven in hun winkel.

Handige feestmenugids: Net als vorig jaar bundelt Colruyt zijn nieuwe eindejaarsrecepten in een apart bewaarboekje. “Dat is heel handig voor de klant”, zegt Hélène Thonnart van het kookteam van Colruyt. “Het biedt inspiratie bij de voorbereiding van een feestmenu. Je kan zelf je menu samenstellen uit de verschillende gangen van de voorgestelde menu’s.”

Nieuw: vegetarisch menu: De menugids telt 26 recepten, van aperitief tot dessert. Ze zijn gemaakt met seizoenproducten (wild, vergeten groenten), nieuwigheden (everzwijnenvleesbrood, tarbot, zeekraal) en klassiekers (kreeft, gevulde kalkoen, sint-jakobsnoot). Achteraan worden ze samengebracht in 6 gevarieerde suggestiemenu’s van 3 gangen, met aperitief en aangepaste wijnen. Hélène: “Dit jaar hebben we ook een volledig vegetarisch feestmenu samengesteld met bijvoorbeeld gevulde witloofblaadjes met tomatenhummus en krokante wraps. Er is dus keuze voor elke smaak.”

Voor elk budget: Voor elk menu geeft Colruyt een prijsberekening per persoon (van 7,01 tot 21,50 euro per persoon, zonder begeleidende dranken). Met het ‘Fijnproeversmenu’ (16,40 euro per persoon, excl. dranken) bv. zetten klanten kreeft, hindegebraad en meringuetorentjes op de feesttafel.

Nieuwe app met kookinspiratie: Sinds kort heeft Colruyt een handige app om makkelijk een digitaal boodschappenlijstje aan te maken. “Op deze nieuwe app staan al onze feestrecepten”, zegt Hélène. “Je past makkelijk het aantal personen aan en krijgt zo in 1-2-3 een aangepaste ingrediëntenlijst. Van daaruit voeg je ze snel toe aan je digitale boodschappenlijstje.”

Wie nog meer inspiratie wil, kan terecht op colruyt.be/lekkerkoken voor 6 extra feestmenu’s (bv. kidsmenu) met prijsberekening, handige tips in kookfilmpjes, info over specialiteiten zoals kreeft of gevogelte en meer dan 1.000 feestelijke recepten.

Gebruiksgemak voorop: “Onze klanten koken graag, maar zijn ook blij met hapjes of desserten waar nauwelijks of geen werk aan is”, zegt Hélène. “Dan is het feestassortiment van ons huismerk Boni Selection perfect wat ze zoeken.” Tegelijk blijven klassiekers als kalkoen, kreeft en ijsstronken het goed doen. En ook al wordt er vaak meer uitgegeven voor een lekker kerst- of eindejaarsmenu, toch weten klanten dat ze bij Colruyt ook feestproducten vinden voor de laagste prijzen.