‘Comme chez Soi’ viert zijn 90ste verjaardag met Neuhaus!

Alles begint met het verlangen om samen te werken. Aan de éne kant het mythische Brusselse restaurant. Aan de andere de uitvinder van de praline. Voor deze creatie ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van het restaurant vinden Pierre Wynants en Lionel Rigolet, in nauwe samenwerking met de Maître Chocolatier van Neuhaus, hun inspiratie bij hun herinneringen en hun reizen. Vanille van Madagaskar, krieken van Schaarbeek, ananas van Costa Rica, … De essentie is de selectie en het combineren van de beste ingrediënten als eerbetoon aan de Belgische kwaliteitsgastronomie.

Het familieverhaal van het restaurant “Comme chez Soi” begint in de vroege 20ste eeuw wanneer Georges Cuvelier zich op de horeca stort om aan het mijnwerkersleven te ontsnappen. Hij richt in 1926 “Chez Georges” op, een wijkrestaurantje waarvan de vaste klanten hem altijd vertellen hoe ze bij hem “net als thuis” (“comme chez soi” in het Frans) eten. Meer is er niet nodig om het restaurant zijn definitieve naam te geven. Louis Wynants, de schoonzoon van Georges, volgt hem op en brengt de keuken van het restaurant al snel naar de top met een eerste Michelinster. Pierre Wynants treedt bij in de familiezaak na een leerschool bij verschillende grote chefs van zijn tijd. Zijn inspanningen worden beloond wanneer hij op amper 25-jarige leeftijd de “Beste kok van België” wordt en later krijgt het Brusselse etablissement nog twee extra Michelinsterren. Vandaag staat Lionel Rigolet, de schoonzoon van Pierre, achter het fornuis en wordt hij bijgestaan door zijn echtgenote Laurence, die net als haar moeder zorgt voor de hartelijke ontvangst van alle gasten in het restaurant.

Net zoals de “Comme chez Soi” brengt Neuhaus lekkerbekken van overal in vervoering, en dat al bijna 160 jaar. In 1857 opent Jean Neuhaus in Brussel een apotheek in de prestigieuze “Koninginnegalerij”. Hij omhult zijn medicijnen met een laagje chocolade om ze lekkerder te laten smaken. Zijn kleinzoon, Jean Neuhaus Junior, is de uitvinder van de Belgische praline en zijn echtgenote van de luxueuze ballotin, die van de praline een magnifiek geschenk maakt. Zeven generaties later staat Neuhaus nog steeds garant voor deze verrukkelijke lekkernij en heeft het internationale faam verworven dankzij de exclusieve pralines, innoverende geschenkdoos en ingrediënten van topkwaliteit.

Deze historische geschenkdoos samengesteld met 3 verschillende pralines, waaronder een herziene versie van de “Caprice”, icoon van Neuhaus, is deze geschenkdoos een lofzang van plezier en afleiding. Een ode aan de “Caprice”; verse room met vanille uit Madagaskar, omhuld met donkere chocolade en gedecoreerd met een nougatinekoekje. Verse room met vanille uit Madagaskar, limoen en Samba, een exotische zwarte thee, op een laagje karamel met ananas, omhuld met krachtige donkere chocolade. Chocoladeganache met Schaarbeekse krieken omhuld met intense donkere chocolade.

Dit doosje is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van deze twee Belgische waarden en is beschikbaar aan de prijs van 15€ bij “Comme chez Soi” en een selectie van Neuhaus boetieks in België.