Comté de Belleherbe

De  Comté de Belleherbe, 8 maanden geaffineerd door la Maison Marcel Petit in Granges-Narboz, heeft een zeer lichte ivoorkleur en een elastische structuur. Dit zijn twee indicaties van zijn zeer jonge leeftijd. Wanneer je de kaas tussen je vingers neemt en eens knijpt, dan springt hij meteen weer in z’n oorspronkelijke vorm. Deze Belleherbe ademt verse melk vermengd met zure room uit. Voeg daaraan het parfum van hooi, vanille en zelfs kokos toe en je kan z’n geur voor de geest halen. Neem je hem in de mond, dan valt z’n frisse smaak meteen op. Smaak die doet denken aan boter die net uit de boterkarnton komt, gecombineerd met hazelnoot, kurkuma en witte peper. Na deze initiële smaakverrassing word je geconfronteerd met een zachte, maar interessante bitterheid afkomstig van een vleugje notenroom, amandel en gentiaan.

De combinatie met Muscat de Rivesaltes roept meteen een zachte en frisse atmosfeer op dankzij de verrassende aanwezigheid van bloemen en vruchten. De jeugdigheid van de Comté geeft het duo een ontspannen, dromerige en passionele dynamiek. Uit de subtiele romantiek tussen beide blijkt bovendien een heerlijke smaak voort te komen.

De kleur van de Muscat de Rivesaltes 2010 Domaine Cazes is niet eenduidig. Zo kan hij goudgroene tinten vertonen, maar evenzeer glashelder zijn. Daarnaast kan ook in de smaak een tweespalt gevonden worden, eerst proef je lichtgepeperde smeltende peer en perzikstroop, maar dan word je verrast door amandel en oranjebloesem. Hij komt fluweelzacht je mond binnen en gaat over in de romige smaak van perensorbet, appelsap en pulp van gele pruim, gevolgd door de kruidige toetsen van peper en komijn. Dit alles wordt ondersteund door de bittere en frisse smaak van limoen en licht gekonfijte kumquat.