Concepcio by Nobis, opening zomer 2021

De eerste stap van de Nobis Hospitality Group buiten Scandinavië.

De Nobis Hospitality Group heeft al zeven geliefde hotels in zijn portfolio en breidt zijn collectie deze zomer verder uit met de opening van Concepció by Nobis in Palma de Mallorca. De intieme, ontspannen accommodatie met een duidelijk mediterrane glamour wordt een zuidelijk baken voor het Zweedse merk, dat zijn kenmerkende stijl zal toepassen op een historisch gebouw aan de rand van de oude binnenstad. Het 31 kamers tellende hotel werd ontworpen in samenwerking met de oude architectuurpartner Wingårdhs, de Spaanse architecten Jordi Herrero Arquitectos en Eduardo Garcia Acuna Arquitecto. Het wordt het hele jaar door een eerbetoon aan de Mallorcaanse hoofdstad, een plaats waar Scandinavische koelte en verfijnde Spaanse charme samengaan voor een originele ervaring.

Gelegen in een opwindende hoek van Palma, waar de oude stad de wijk Santa Catalina ontmoet en de zee op slechts een steenworp afstand ligt, is de locatie van het nieuwe Concepció by Nobis perfect gepositioneerd om de vele facetten van de stad te absorberen. Het is de bedoeling dat het hotel in juni 2021 wordt geopend. Het wordt een sociaal centrum dat zowel reizigers als de lokale bevolking uitnodigt met voorzieningen zoals een zwembad, een eigen restaurant, terrassen en een opvallende lounge. De 31 kamers en suites, die zullen variëren van standaard eenpersoonskamers tot de Terrazza kamer met een eigen overdekt terras, zullen elk delicaat worden gesneden uit een frame dat dateert uit 1576, voor een overtuigende fusie van het verleden van Palma en het heden.

De Middellandse Zee en de groene Tramuntana bergen zorgen voor een intens kleurenschema, terwijl de ontwerpers ook de overvloed aan natuurlijke materialen gebruiken in de hotelruimtes, rekening houdend met de geschiedenis van het gebouw, een voormalige zeepfabriek. De gastenkamers zullen geaccentueerd worden met hout, leder en wol naast de ‘Cuba’-stoelen van Carl Hansen, de openbare ruimtes krijgen op maat gemaakte tegels van het Mallorcaanse merk Huguet met zorgvuldig gerestaureerde pilaren en plafonds met balken. Tuinen, een fitnessruimte (compleet met sauna), een ‘chambre separée’ en vergaderruimte, en een levendige lobby zullen de veelheid aan ruimten van Concepció by Nobis afronden, en de ambitie waarmaken om een eigentijdse Palma-plek te zijn waar men kan ontspannen, dineren, werken, rusten en vooral genieten.