Cooking with belgian beers

 

Amper een half jaar na de release van ‘Biergastronomie uit de Westhoek’ is er al een Engelse editie van het boek van Stefaan Couttenye.

De Westhoek komt momenteel uitgebreid in de media met de eeuwherdenking van ‘De Groote Oorlog’, maar ook op gastronomisch vlak verdient deze streek ruime belangstelling. En er is geen betere plaats om die te proeven en te beleven dan in ’t Hommelhof in Watou. Sinds 30 jaar is dit culinair walhalla een trefpunt voor lekkerbekken van over de hele wereld. Bierliefhebbers van Japan tot USA hebben de biergerechten van Stefaan Couttenye ontdekt. De meesterkok staat bekend om zijn pure keuken zonder liflafjes waar streekproducten en Belgische bieren een plaats krijgen. Hij was trouwens ook de eerste chef die bier bij de gerechten aan tafel serveerde!

In zijn derde boek combineert de pionier van de Belgische bierkeuken zijn favoriete lokale ingrediënten met een vijftigtal bieren uit zijn regio. Zoon Simon ontpopte zich tot hobbybrouwer en biersommelier en koos een passend biertje voor elk gerecht.

Uitgeverij : www.stichtingkunstboek.com

Auteurs: Stefaan Couttenye (recepten), Simon Couttenye (beer pairing) en Jan Dhondt (reportages)

Fotografie: Tom Swijns

Formaat 23 x 23 cm

144 p, HC +120 illustraties

Engelstalige editie – ISBN 978-90-5856-483-2

Nederlandstalige editie – 978-90-5856-476-4

Prijs €29,95