Coups de coeur: Vignobles et Signatures 2

Ons eerste ‘rode’ avontuur beleven we met Chambolle Musigny Clos du Village 2012 Domaine Antoine Guyon, Domaine du Clos Sixte 2012 Lirac, Alain Jaume & fils en Le Clos de l’Echo 2011, Chinon rouge, Couly-Dutheil.

Chambolle Musigny Clos du Village 2012:

Deze wijn heeft een mooie robijnrode kleur met delicate en aangename toetsen van klein fruit en violet. Een elegante wijn met verzorgde textuur die makkelijk 10 jaar kan worden bewaard.

Is een cepage van 100% Pinot noir met ranken van gemiddeld 35 jaar oud die bij een temperatuur van 18° C uitstekende samengaat met gerechten met fijne structuren zoals een filet mignon of een parelhoen in salmis. Prijs TTC domein 41€. Beschikbaar bij wijnhandel Jeuris in Heusden Zolder.

Domaine du Clos Sixte 2012 Lirac:

Wijn met stevige purperen mantel die in de neus zorgt voor overvloedige accenten van hars, olijf, mout van druif, romarinthijm, laurier en confituur van bosbessen. In de mond een ruime complexe harmonie van leuke tannines die voor een aangename licht kruidige afdronk zorgen maar toch voldoende frisheid behoudt. Een moderne wijn die nochtans alle elementen van zijn afkomst en benaming aanbiedt.

Deze wijn bestaat uit een melange van 50% Grenache noir, 35% Syrah en 15% Mourvèdre. Hij past mooi bij wang van rund met gekonfijte wortelen, rundgebraad met wilde paddenstoelen en een konfijt van eend met cepes. Kostprijs 13.20€ TTC domein. Beschikbaar bij Blovan Oudenaarde, De wase Wingerd St Gilles Waas en Kempisch wijnhuis Turnhout.

Clos de l’Echo 2011, Chinon rouge:

Mooie rode kleur met zwarte glinsteringen die in de neus leuke aroma’s van zwart, rijp rood fruit laat samenvloeien met accenten van zoethout en specerijen. Vranke aanzet in de mond die de smaakpapillen alarmeert maar spoedig fruitige aroma’s, licht kruidig met verwijzing naar de mooie stevige tannines die hij laat openbloeien.

Een wijn 100% Cabernet franc met rendement van 45hl/ha. Is een leuke gezel bij gevogelte, zowel gebraden als geroosterd, rundvlees, diverse grillades, maar ook erg leuk bij diverse bereidingen van duif en fazant. Kostprijs TTC domein 19€. Beschikbaar bij Franz Tricot Jumet, Crombe Marke-Kortrijk en Cave de France Schoonaarde-Dendermonde. www.vsclub.com