COVE kondigt uitbreiding in Europa aan

Twee appartementen in Nederland.  Next generation serviced apartment brand Cove kondigt zijn uitbreiding naar Europa aan, te beginnen met Nederland, met de opening van ‘Cove – Centrum’ gelegen in Den Haag, en de conversie van de in Amsterdam gevestigde serviced apartments ‘The Wittenberg’ naar ‘Wittenberg by Cove’.

Ontworpen om tegemoet te komen aan de ‘always-on’ reiziger, bouwt de uitbreiding van Cove in Europa voort op het succes in het Verenigd Koninkrijk na de recente lancering in juni 2021. Cove – Centrum’ is gelanceerd als antwoord op de behoefte aan flexibele accommodatie die zich kan aanpassen aan nieuwe manieren van werken en pendelen. Het biedt 121 zorgvuldig ontworpen appartementen, waarvan drie studio-appartementen voor mindervaliden. Deze nieuwe opening omvat ook een 250 m² grote lobby met een stijlvolle lounge en co-working ruimte, 24-uurs receptie, evenals een gemeenschappelijke wasruimte, parkeergelegenheid en fietsverhuur.  ‘Wittenberg by Cove’ zal 115 een- en tweekamerappartementen bieden, die allemaal zijn voorzien van eigen WiFi, volledig ingerichte keukens en woonkamers, evenals grote keukentafels om werk en ontspanning te combineren.

Cove – Centrum’ is perfect gelegen in het drukste winkelgebied van de stad, de Grote Markstraat, op slechts een steenworp afstand van een groot aantal geweldige restaurants, een lokale markt en is slechts een korte fietstocht verwijderd van het populairste strand van de stad. Het hotel is gehuisvest in het iconische ‘De Passage’ gebouw, ontworpen door architect Bernard Tschumi, en het interieur weerspiegelt de hedendaagse verfijnde esthetiek van het merk, met rustgevende kleurenpaletten, notenhouten vloeren en op maat gemaakte meubels.

The Wittenberg, in 2018 gelanceerd als een onafhankelijk extended stay-merk binnen de edyn-paraplu, werd op 26 april 2022 opgenomen in het Cove-merk van edyn. Gelegen in de groene en rustige Plantage wijk aan de oostkant van Amsterdam, bekend als de ‘culturele tuin’ van de stad, is gelegen op slechts 15 minuten lopen van het centraal station van Amsterdam en een korte wandeling van de lokale musea en parken, evenals de vele bars en restaurants. Het pand is gevestigd in een historisch gebouw dat dateert uit 1722 en is smaakvol verbouwd tot moderne woningen met behoud van de ethiek, charme en het karakter van het oorspronkelijke gebouw.

Wittenberg by Cove’ beschikt over 115 appartementen met prachtig uitzicht op de grachten en biedt studio’s met compromisloze functionaliteit, appartementen met één slaapkamer met opvallende traditionele Nederlandse interieurs, appartementen met twee slaapkamers met elegant minimalistisch design en mezzanine-appartementen met drie slaapkamers die de tijdloze kenmerken van het gebouw omarmen en versterken. Het pand biedt ook gemeenschappelijke ruimten in de vorm van een honesty bar, fitnessruimte, co-working ruimte, twee binnenplaatsen en een grote tuin.