Cowboy lanceert 3de generatie van zijn e-bike

Nieuw tijdperk op het gebied van stedelijke mobiliteit. Nu burgers en overheden wereldwijd het leven in de stad en het dagelijkse woon-werkverkeer anders proberen in te vullen, onthult de Belgische start-up Cowboy, de derde generatie van zijn elektrische fiets. Met de derde generatie Cowboy wil de start-up een nieuw tijdperk inluiden op het gebied van stedelijke mobiliteit en pendelaars over heel Europa de mogelijkheid bieden om zich vlot te verplaatsen in de stad van de toekomst.

Het derde model van de Cowboy is uitgerust met belangrijke nieuwe hardwarefuncties, zoals één verzet met automatische ondersteuning voor de vlotste rit van je leven. Dankzij de bijna obsessieve aandacht voor details, waaronder de volledig in het frame geïntegreerde, verwijderbare batterij, behoudt Cowboy zijn voorsprong op de rest van de markt. Cowboy 3 pakt uit met een innovatief design, slimme technologieën, een uitzonderlijke productiekwaliteit en kan vanaf nu besteld worden via cowboy.com voor de adviesprijs van €2290. De eerste bestellingen zullen eind juli geleverd worden.

Daarnaast kondigt Cowboy een grote update aan van zijn app, met functies waarnaar de Cowboy-community reikhalzend uitkijkt: automatische ontgrendeling, diefstaldetectie, ongevaldetectie en routes op basis van luchtkwaliteit zijn vanaf nu beschikbaar voor nieuwe en bestaande klanten. Naast deze innovatieve functies stelt Cowboy een gloednieuw serviceaanbod voor, dat deze zomer in verschillende steden wordt uitgerold. Met Cowboy Mobile Service kunnen fietsers online een reparatie boeken, waarna een lokale specialist langskomt om de fiets kosteloos te herstellen.

Hoogtepunten nieuw model

Gloednieuw: Carbon riemaandrijving – Geen ketting, dus geen olie, geen vuile broek en geen onderhoud vereist tot 30.000 kilometer. – Lagere overbrengingsverhouding voor een snellere start en een vlottere rit bij het klimmen. – Aangepaste spatborden precies afgestemd op de fiets. – Lekbestendige banden bieden flexibele grip en zijn uitgerust met een interne lekbeschermingslaag. – Comfortabele rit met nog meer comfort dankzij de bredere banden. – Drie kleuren: naar wens verkrijgbaar in Absolute Black (zwart), Anthracite Grey (donkergrijs) en Mineral Grey (lichtgrijs). Daarnaast kunnen Cowboy 3-gebruikers natuurlijk rekenen op alle bestaande functies, zoals de verwijderbare batterij. Het nieuwe model is met een totaalgewicht van slechts 16,9 kg bovendien heel licht.

Hoogtepunten nieuwe app

Net als zijn voorgangers maakt de nieuwe Cowboy gebruik van een app. Om Cowboy-gebruikers een digitale totaalervaring te bieden en hen de stad op een nieuwe manier te laten ontdekken, wordt de bestaande Cowboy-app (met o.a. Find My Bike, navigatie, live dashboard, stembediening via Siri) uitgebreid met vier nieuwe functies:

  • Automatische ontgrendeling: De fiets kent zijn eigenaar. De app weet wanneer je in de buurt bent en ontgrendelt je fiets automatisch wanneer je hem verplaatst. Je hoeft je gsm niet langer uit je zak te halen en kunt meteen aan je rit beginnen.
  • Diefstaldetectie : De fiets luistert alleen naar jou. Je ontvangt een notificatie wanneer iemand anders aan je fiets rommelt.
  • Ongevaldetectie : Het kan gevaarlijk zijn op de weg. Als een fietser betrokken raakt bij een ongeval, wordt de val gedetecteerd, zodat wij kunnen checken of alles oké is. Als de fietser niet reageert, wordt hun noodcontactpersoon meteen op de hoogte gebracht.
  • Luchtkwaliteit De app maakt je bewust van de luchtverontreiniging om je heen en toont de gezondste weg doorheen de stad.

Hoogtepunten Cowboy Mobile Service

De nieuwe dienst Cowboy Mobile Service omvat een netwerk van reparatiespecialisten die onze klanten altijd en overal te hulp schieten wanneer er een herstelling vereist is, en dat volledig gratis binnen de garantieperiode van 2 jaar. Het programma is vandaag al actief in 24 steden en zal deze zomer verder uitgerold worden. De nieuwe dienst is geïnspireerd op ons testritprogramma, waarbij geïnteresseerde kopers in 67 steden kunnen afspreken met een Cowboy-expert voor een testrit vooraleer ze zelf een Cowboy aanschaffen.

Cowboy-CEO Adrien Roose: “Ons vorige model was een enorm succes in heel Europa. Het is fantastisch om een elektrische fiets te creëren voor moderne pendelaars die zich op een vernieuwende manier door de stad willen verplaatsen. We hebben altijd geweten dat mensen de komende jaren op zoek zouden gaan naar alternatieve mobiliteitsoplossingen. Door de toegenomen aandacht voor fietsers en de investeringen in stedelijke fietsinfrastructuur zijn we dan ook enorm trots dat we pendelaars met de Cowboy 3 een perfecte combinatie van gemak, technologie en comfort kunnen bieden.”