Crowne Plaza hotels & resorts opent eerste hotel in Hongarije

Crowne Plaza Hotels & Resorts kondigt de opening aan van Crowne Plaza Budapest – zijn eerste hotel in Hongarije. Het hotel ligt in het hart van de Hongaarse hoofdstad, naast het Nyugati treinstation, een toplocatie voor de lokale bevolking en diegenen die naar Boedapest reizen voor zaken, vrije tijd of een combinatie van de twee.

Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de moderne zakenreiziger, begrijpt Crowne Plaza Hotels & Resorts heel goed hoe werk en privé kunnen samengaan en dit wordt tot leven gebracht in de hotels van het merk wereldwijd door middel van een modern, apart en doelgericht ontwerp met multifunctionele zones, heerlijk eten en drinken en een warme en boeiende benadering van de gastendienstverlening.

Buda en Pest, van oudsher twee afzonderlijke steden die in de 19e eeuw werden samengevoegd, hebben twee unieke kenmerken die je kunt zien als je de stad verkent. Of het nu de historische architectuur en glooiende heuvels van het westen (Buda) of het zakelijke centrum en trendy bars van het oosten (Pest) – er is voor elk wat wils. Het iconische Nyugati treinstation in het centrum van Boedapest ligt aan de oostkant van de stad (Pest) en is beroemd om zijn ontwerp en bouw door de beroemde Eiffel Company. Het gebouw zelf, het belangrijkste knooppunt voor het internationale treinverkeer van en naar de Hongaarse hoofdstad, is onlangs uitgebreid gerestaureerd om het eind 19e-eeuwse bouwwerk in zijn oude glorie te herstellen.  Naast het hotel ligt het nieuw gebouwde winkelcentrum Westend, dat rechtstreeks via het hotel bereikbaar is. De gasten kunnen een bezoek brengen aan de drie hectare grote daktuin van het winkelcentrum op de top van het Westend-gebouw, en aan alle winkels en diensten die daar te vinden zijn.

Alle 230 kamers en suites van het Crowne Plaza Budapest hebben een kenmerkend modern ontwerp en indeling om de productiviteit en het herstel te bevorderen en de gasten te inspireren. Gasten zullen genieten van een merkbaar gevoel van ruimte met een lay-out die een bureau voor werk, een bank voor ontspanning en een comfortabel bed met beddengoed van hoge kwaliteit om een goede nachtrust te bevorderen omvat.

Gasten kunnen ook optimaal gebruik maken van de Plaza Workspace van het hotel, een flexibele en wendbare ruimte die bezoekers en gasten de mogelijkheid biedt om samen te werken, collega’s te ontmoeten, of alleen te werken. De combinatie van flexibele werk- en ontspanningsruimten, met eet- en drinkgelegenheden, zorgen ervoor dat gasten naadloos kunnen schakelen tussen werk en vrije tijd. Crowne Plaza Budapest heeft ook nog eens 13 vergaderzalen en evenementenruimtes en een Club Lounge met exclusief uitzicht vanaf het privéterras op de wonderen van zowel Buda als Pest. Met het Meet with Confidence programma van IHG hebben gasten de flexibiliteit om toekomstige vergaderingen en evenementen te boeken zonder annuleringskosten in de deelnemende hotels. Wat de zakelijke behoefte ook is, een toegewijde Crowne Plaza Meeting Director zal ervoor zorgen dat elk evenement een succes wordt.

Het restaurant op het terrein, Axis Café en Lounge, serveert een heerlijk ontbijt tot vroeg in de middag, naast een reeks à la carte gerechten op basis van lokaal verkregen, duurzame en gezonde producten, zodat gasten tijdens hun verblijf kunnen bijtanken. Of het nu gaat om speciale koffie van de in Costa Rica wonende, in Hongarije geboren koffiekenner Laszlo Banyai of gebak bereid door de bekroonde Hongaarse keten van banketbakkerijen Hiszteria, alles in het Axis Café en Lounge is erop gericht zowel internationale bezoekers als de lokale bevolking kennis te laten maken met het groeiende succes van de Hongaarse gastronomie. Begin 2022 zal het hotel een nieuw dakrestaurant openen, Cult genaamd, met een groot terras en een panoramisch uitzicht over de stad.

Crowne Plaza blijft wereldwijd groeien met 409 Crowne Plaza hotels die nu open zijn en 101 in de pijplijn. In Europa opende het merk onlangs het Crowne Plaza Nice – Grand Arenas, gelegen aan de prachtige Franse Rivièra.