Cruisen op de ‘gouden rivier’:

van april tot in november

Rivages du Monde: Lanceringsaanbod voor de start van het Douro seizoen. Voor de eerste afvaart – op 17 april – geldt een lanceringsaanbod van 500 euro korting per persoon. Met dit aanbod geeft Rivages du Monde het startschot voor het cruiseseizoen op de Douro rivier.

De Douro meandert zich een weg vanuit Noord-Spanje om uit te monden in de Atlantische Oceaan, in Porto. De ruwe valleien met steile hellingen werden eeuwenlang bewerkt om er wijn te cultiveren. Die terrasbouw heeft een schitterend landschap gecreëerd, met daarrond ontelbare historische dorpen en steden, kerken, kastelen en kloosters. Een schip is de beste manier om de Dourovallei te verkennen, omdat je dezelfde waterweg gebruikt als de wijnbouwers van weleer.

Hoogtepunten : Bezoek aan Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. – Bij valavond, aperitief en diner in het wijnlandgoed Quinta da Avessada, in het hart van de wijnstreek – Wandeling door de smalle straatjes van Castelo Rodrigo, een middeleeuws dorp dat uitsteekt boven het plateau dat zich uitstrekt tussen Spanje en de Dourovallei. De vele rode daken worden gedomineerd door het kasteel, net in het midden. – Een dagexcursie naar het Spaanse Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed. Hoogtepunten zijn de 13de -eeuwse universiteit en de kathedraal waarbij gotiek, renaissance en barok elkaar ontmoeten. – Solar de Mateus, een elegant, barok landhuis uit de 18e eeuw. – Het ontdekken van Porto, aan de monding van de Douro. De stad is een visueel feest van geschiedenis en architectuur. Met zijn kleurrijke huizen op de oeverflanken en de talloze bruggen domineert de stad de riviermonding. Het historisch centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een wijnproeverij kan hier niet ontbreken. – Braga, het religieuze centrum van Portugal met de oudste kathedraal van het land. De stad wordt ook het “Portugese Rome” genoemd. – Fado-avond, aan boord.

M/S Queen Isabel 5* : Het vijfsterrenschip Queen Isabel is een volpension boetiekhotel op het water, met plaats voor slechts 118 passagiers. Alle kamers hebben minstens een raam, de suites een balkon. Er is een restaurant, en een salon met bar. Vanuit de grote ramen, de balkons en vooral van op het hoofddek is het prachtig om het landschap te zien voorbijglijden.

Lanceringsaanbod: Prijs vanaf €1710 in plaats van €2210 per persoon. Praktisch: vertrek op 17 april (net na de Paasvakantie) met vlucht uit Brussel – Taal: Tweetalig NL/FR – Formule: volpension met dranken inbegrepen aan tafel. De promotie is enkel geldig voor de eerste cruise, met vertrek op 17 april. Van april tot in november biedt Rivages du Monde een tiental cruises aan op de Douro. www.rivagesdumonde.be

Boeken kan via info@rivagesdumonde.be – tel 02/899 84 00 of via de reisagent