Curio collection Hilton in Key West

De Reach Key West, Curio Collection van Hilton, belichaamt de nautische oorsprong van het eigendom en de levendige persoonlijkheid van de Conch Republiek. Na een multi-miljoen-dollar renovatie, heeft de nieuwste toevoeging aan Hilton’s hogere upscale Curio Collection, The Reach Key West onlangs zijn debuut gemaakt. en zal het merk de eerste woning in de bestemming zijn. Het gerenoveerde 150-kamerresort, eigendom van Park Hotels & Resorts, ligt op het enige natuurlijke zandstrand in het zuidelijkste puntje van de continentale V.S. in Key West. Het resort beschikt ook over een nieuw restaurant en een bar aan de oceaan, Four Marlins, met een volledig gemoderniseerd ontwerp dat een heerlijke keuken biedt te midden van de zeebries op het openlucht houten dek.

Met behoud van de oorspronkelijke naam die verwijst naar de nautische term ” een ontspannen punt van zeil” werden de elementen van het resort in kuststijl bedachtzaam ontworpen, ze weerspiegelen zo de natuurlijke schoonheid. In de heldere en luchtige lobby staan originele, lokale kunstwerken in het middelpunt, zoals sculpturale netten die knikken naar lokale vissers en kleurrijke hangende keramische vissen. Vloer tot plafond ramen verbinden de lobby met de gemeenschappelijke patio van het hotel die wordt bewaakt door een groter-dan-leven “Gypsy Chicken” muurschildering geschilderd door de lokale Cubaanse Amerikaanse muurschilder, straatkunstenaar en schilder David “DaveL” Lavernia. Geïnspireerd door DaveL’s passie voor dier- en milieubehoud, is de muurschildering een iconisch en kleurrijk decor dat een eerbetoon is aan de beruchte zwervende hanen van Key West.

In elk van de 150 kamers van het resort met een balkon, stroomt de oceaan over in gastenkamers met doordacht ontworpen meubilair, gedempte tactiele stoffen en onverwachte stoten van groenblauw. Teakhouten meubelen en warme porseleinen tegels worden aangevuld met de waterige blauwe tinten van de gordijnstof, op maat gemaakte bedtapijten en dekens. Nautische elementen verschijnen door gedessineerde zeemeermin staarten die aan elke deur hangen, een walvisvormige drijfhoutprint boven elk bed, met touw opgehangen spiegels en echte schelpenstenen tafelbladen. Maritieme referenties stromen naar de badkamers.

Het hart van The Reach Key West ligt in Four Marlins, het volledig getransformeerde restaurant aan de oceaan. Four Marlins is vernoemd naar en geïnspireerd op een beroemde foto van Ernest Hemingway tijdens een vistochtje met zijn familie in Key West. Het restaurant, geïnspireerd op de vissershutten van de tropische eilanden uit de jaren dertig van de vorige eeuw, begint als een zonnige ontbijtruimte voordat het overgaat in een ontspannen middagmaaltijd, happy hour hotspot met elke dag alle cocktails en drankjes aan halve prijs tussen 17.00 – 18.00 uur, en tot slot, een moderne eetzaal. Het menu benadrukt de lokale ingrediënten, van de meest verse lokale vis en zeevruchten tot steaks en karbonades, en kan worden genoten in de eetzaal, het terras, de bar, het zwembad en het strand.

Met een eigen locatie aan het strand, zet het pand zijn partnerschap voort met onsite activiteitenverkoper Barefoot Billy’s, die avonturiers voorziet van een breed scala aan activiteiten, met inbegrip van eiland jetski tours, snorkelen en eco-vriendelijke koraalrif exploratie. De bekroonde inwonende zandbeeldhouwer van het resort, Marianne van den Broek, transformeert het strand in een kunstgalerie met haar populaire zandbeeldhouwersworkshops.

Het Reach Key West is het eerste hotel in Key West dat een Escape Room-ervaring biedt twee doolhofkamers die groepen uitdagen om binnen 60 minuten te ontsnappen door samen aanwijzingen te vinden en puzzels op te lossen. Het plezier gaat verder bij het zwembad van het resort, het jeu de boules veld en de Four Marlins bar.

Het state-of-the-art fitnesscentrum is uitgerust met de nieuwste Peloton-fitstechnologie, cardioapparatuur, gewichten en een doucheruimte als een gemak voor gasten met middag- en avondvluchten die na het afrekenen nog willen genieten van het zwembad of het strand.

Met meer dan 4.000 sq ft intieme binnenruimte voor evenementen die plaats bieden aan maximaal 300 personen, is The Reach Key West een ideaal decor voor elk evenement. De goed ingerichte binnen- en buitenruimtes van het resort omvatten een gazebo die uitmondt in de oceaan en een balzaalterras met een prachtig uitzicht op de oceaan.

De centrale binnenplaats van het Reach, officieel omgedoopt tot The Palm Lawn, werd verbeterd zodat het kan dienen als een evenementenlocatie om te voldoen aan de groeiende vraag naar groene ruimte bij bruiloften en evenementen. Gasten van The Reach Key West ontvangen wederzijds oplaadbare privileges voor alle zusterobjecten van Casa Marina Key West, de voorzieningen van A Waldorf Astoria Resort, inclusief de exclusieve “Toes in the Sand” eetervaring in Sun Bar & Grill en ontspannende behandelingen in Spa Al Mare.