Curio collection van Hilton opent in Costa Rica

Gran Hotel Costa Rica, gelegen in het hartje van de hoofdstad San José, vervoegt de  wereldwijde collectie unieke Curio hotels en is het 16e pand van deze Hiltonbrand in Midden-Amerika. Gran Hotel Costa Rica heropent als een nieuw ontworpen, historisch juweeltje in het hart van het centrum van San José. Het was indertijd een van de eerste hotels die internationale bezoekers in Costa Rica verwelkomde, nu combineert de gerenoveerde accommodatie met 79 historische gastenkamers, een modern design,  moderne binnentuinen en een pianobar op het dak met zicht op het Nationaal Theater en de stad.

Het gewaardeerde hotel werd oorspronkelijk geopend in oktober 1930 en werd in 2005 uitgeroepen tot een historisch architectonisch monument, net zoals het Nationale Theater, Las Arcadas, Plaza de la Cultura en het Goudmuseum, een leuke collectie van iconische gebouwen in San José. 88 jaar na de oorspronkelijke opening, heeft het hotel nu een modern ontwerp en brengt het een eerbetoon aan zijn rijke geschiedenis.

“Costa Rica blijft een interessante toeristische groeipool, de inplanting van een Curio-hotel met authentieke hotelervaring voor de reizigers is een logische beslissing” aldus Mark Nogal, global head, Curio Collection by Hilton. “De vraag naar unieke accommodaties in deze belangrijke regio stijgt permanent. Met dit eerste project in Costa Rica en de vele onverwachte ervaringen in de hoofdstad San José maar ook in het Costa Ricaanse binnenland, bieden we meerdere oplossingen.”qq_5thfloor01_9_1020x500_fittoboxsmalldimension_center

Elke kamer beschikt over organische en natuurlijke toiletartikelen, gratis WiFi, een 49-inch tv, een ergonomische werkplek en een inloopdouche. Gasten die kiezen voor een suite kunnen gebruikmaken van de 24-uursbutlerservice en hebben toegang tot de Executive Lounge. Reizigers kunnen genieten van internationale gerechten, Costa Ricaanse gerechten en een panoramisch uitzicht op San José in Cultura 5, het restaurant van het hotel. In de pianobar kan men genieten van een brede selectie whisky en jenever van over de hele wereld. Gasten kunnen ook gebruikmaken van het 24-uursbusinesscentrum en de fitnessruimte en hebben toegang tot de 890-sq.-ft. evenementruimte met moderne A / V-apparatuur en catering.

Gran Hotel Costa Rica ligt aan de Avenida Central en op minder dan 24 km van de internationale luchthaven Juan Santamaría. Het kijkt uit over het nationale theater en wordt omringd door talloze musea, pleinen, winkels en cafés van de stad. Vanuit het hotel kunnen reizigers ook dagtochten maken naar populaire bestemmingen, waaronder het nationale park Braulio Carrillo of de Poás-vulkaan.

“Gran Hotel Costa Rica is het nieuwste boetiekhotel ondergebracht in een historisch architectonisch monument in het centrum van de stad en biedt gasten een verfijnde reiservaring met zorgvuldig ontworpen accommodaties en voorzieningen”, aldus Sandor Tupi, algemeen directeur van het Gran Hotel Costa Rica, Curio Collection by Hilton.