D-Lounge, het rooksalon van het Steigenberger Grandhotel Brussels

Op 26 juni opende het Steigenberger Grandhotel, Brussels, ideaal gelegen midden in de prestigieuze winkel- en zakenbuurt in Brussel, zijn rooksalon. De D-Lounge is een ruimte waar in samenwerking met Davidoff zorgvuldig geselecteerde sigaren kunnen worden gedegusteerd. Premiumsigaren staan centraal in D-Lounge, dat zowel overdag als ‘s avonds een dertigtal personen kan ontvangen om sigaren te degusteren in de allerbeste omstandigheden.

Vanaf september richt het Steigenberger Grandhotel bovendien een club op voor sigarenliefhebbers, waarbij maandelijks masterclasses zullen plaatsvinden. Tijdens deze thematische workshops ontdekken de deelnemers de sublieme smaakcombinaties met de pralines van Marcolini of wordt de link gelegd met Raidillon-horloges voor heren. Ook de dames worden niet vergeten. Zo zijn er workshops gepland in samenwerking met gerenommeerde Belgische huizen voor luxelederwaren. Uiteraard sluit ook Davidoff zich aan bij dit project met degustatiesessies van exclusieve sigaren. Voor liefhebbers van verfijnde ontdekkingen wordt D-Lounge dan ook een unieke plek voor een zintuiglijke reis in de hoofdstad van Europa.

Luxueus en elegant, het Steigenberger Grandhotel, Brussels is zonder twijfel het mooiste luxehotel in de hoofdstad. Gelegen in het hart van Europa, is het geschikt voor elk type gast, of het nu voor het plezier is of voor zaken. De 225 kamers en 42 suites werden allemaal ingericht met hetzelfde gevoel voor ruimte, comfort en moderniteit en beantwoorden zo aan alle noden. De Classic en Superior kamers bestaan in twee versies, in twee verschillende sferen die beantwoorden aan elke verwachting. De 95 Superior kamers hebben zicht op de binnenkoer van het hotel. Dankzij de ruime ontvangstruimte en de verschillende vergaderruimtes en -faciliteiten is het Grandhotel ook uitermate geschikt voor de organisatie van conferenties, internationale congressen, productpresentaties, huwelijken en andere privéfeesten.

De Loui Lounge & Bar wordt beschouwd als een van de beste hotelbars van Brussel. De bar is verkozen tot ‘Best Hotel Bar in Europe 2010’ door de jury van de Villegiature Awards. Men kan er genieten van een heerlijke thee, koffie of cocktail in een interieur met verfijnde houten meubels en comfortabele armstoelen en zetels.

Steigenberger is al meer dan tachtig jaar lang synoniem met Europese tophotels die een ongeëvenaarde gastvrijheid en een uitmuntende dienstverlening bieden. Het familiebedrijf werd in 1930 opgericht door Albert Steigenberger en is in 1985 omgevormd tot een naamloze vennootschap. Tot 2009 had de familie Steigenberger 99,6% van de aandelen in handen. Vandaag is dhr. Hamed El Chiaty de economische eigenaar van het bedrijf. Alle hotels in de Steigenberger Hotel Group – van traditioneel tot modern –beantwoorden aan de allerhoogste verwachtingen van onze gasten. Met de merken ‘Steigenberger Hotels and Resorts’ en ‘InterCityHotels’ omvat de Steigenberger Hotel Group een buitengewoon aantrekkelijke portefeuille van meer dan negentig hotels, waaronder zowel klassieke grand hotels als moderne middenklassenhotels in voornamelijk Duitse en Europese steden.

De groep focust voornamelijk op grote Europese steden, internationale luchthavens en aantrekkelijke vakantieregio’s, maar ook andere bestemmingen wereldwijd, zoals het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De Steigenberger Hotel Group ontwikkelt daarbij niet enkel eigen hotels, maar neemt ook bestaande hotels over. Naargelang het type gebouw en de specifieke locatie runt Steigenberger de hotels in eigen beheer, met een huurovereenkomst of onder franchise. Steigenberger Hotels and Resorts is in de voorbije vijf jaar niet minder dan vier keer bekroond door het befaamde Amerikaanse marktonderzoekbureau J.D. Power and Associates voor het hoogste klantentevredenheidsniveau in het luxesegment Upper Upscale. De Steigenberger Hotel Group mocht daarnaast ook de Treugast Award 2009 in ontvangst nemen als meest gegeerde investeringspartner, en werd in 2010 en 2013 door het CRF Institute uitgeroepen tot Top Arbeitgeber Deutschland.

www.brussels.steigenberger.be – valentine.brussels@steigenberger.com

Steigenberger Grandhotel, Brussels – Louizalaan 71 – 1050 Brussel, Reservaties: +32 2 542-4242