Dagelijks non-stop van Brussel naar Addis Abeba met Ethiopian airlines

Ethiopian Airlines, lid van Star Alliance en de grootste luchtvaartmaatschappij van Afrika, biedt 125 internationale bestemmingen in 5 continenten aan en verbindt de Afrikaanse landen met een netwerk naar 62 Afrikaanse steden. Vanaf 28 oktober zal er nu dagelijks een non-stop-vlucht zijn vanuit Brussels Airport naar Addis Abeba in Ethiopië. Een ideale uitvalsbasis om van daaruit naar andere bestemmingen in Afrika te vliegen.

Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks naar de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba en vandaar naar alle streken in Afrika. Elke dag zal er een vlucht zijn die om 21u30 vertrekt en de volgende ochtend om 6u30 plaatselijke tijd arriveert in Bole International. De terugvlucht vanuit Ethiopië vertrekt elke dag om 00u45 en arriveert om 6u15 in Brussel. Ethiopian Airlines, de 4-sterren luchtvaartmaatschappij is bovendien dit jaar voor de derde keer geëerd als de beste luchtvaartmaatschappij in Afrika, op de Skytrax 2019 World Airlines Awards in Parijs. En daar zijn uiteraard redenen voor. Om er enkele te noemen: er mogen naast de handbagage telkens 2 stuks bagage van 23 kg mee per persoon in economyclass en 3 stuks in businessclass. Met de Ethiopean Flight Pass vlieg je voordeliger en als ShebaMiles Member heb je tal van voordelen. Boeken kan via de handige mobile app van Ethopian Airlines. Wil je overnachten in Addis Abeba, dan is er het prachtige Skylight Hotel op slechts 5 minuten van de luchthaven.

Bole International, de nationale luchthaven van Ethiopië is de belangrijkste hub van Ethiopian Airlines. In 2003 werd de nieuwe terminal geopend, een van de grootste op het continent. Een moderne luchthaven met ideale verbindingen naar Tanzania, Kenia, Zuid-Afrika, Namibië, enz.

Een bezoek aan de hoofdstad Addis Abeba is zeker ook de moeite waard. Zo heb je Mount Entoto met een prachtig uitzicht over de stad, het Etnologisch Museum en de beste koffie ooit. En uiteraard moet je naar Lucy in het Nationaal Museum, het meest complete en best bewaarde fossiel van een voorouder van de mens. Weetje: Lucy is genoemd naar het populaire nummer van de Beatles, Lucy in the sky with diamonds.

Ga je echt op reis naar Ethiopië, dan kies je beslist voor de natuur. In het land zijn 14 nationale parken met zeldzame diersoorten. Je ziet er naast woestijn en savanne prachtige watervallen, meren, bergen, valleien, zoutmeren, vulkanen en warmwaterbronnen. Ook bekend is het Tana-Meer. In dit meer liggen 37 eilandjes met kloosters waar je met bootjes naartoe kunt varen. Opvallende islamitische architectuur, kleurrijke kleding en oude markten vind je in Harar met meer dan 80 moskeeën en 360 steegjes. Verder is Ethiopië ook het buitenbeetje van Afrika met maar liefst 9 sites op de werelderfgoedlijst van Unesco, zoals de wereldberoemde ondergrondse kerken van Lalibela. Via Ethiopian Holidays kom je hier alles over te weten en boek je unieke landarrangementen. Reizen naar Ethiopië en Afrika doe je met Ethiopian Airlines!

Meer info over Ethiopian Airlines: https://www.ethiopianairlines.com/ET/EN