Dandoy: een cookie van eigen deeg en kom van atelier Pierre Culot

Wie Dandoy zegt denkt meteen aan de overheerlijke koekjes van het iconische huis. De smaken die er nu al bijna tweehonderd jaar worden ontwikkeld, doet onze zintuigelijke emoties op hol slaan. Vandaag pakt de vermaarde koekjesbakker uit met een product waar de fans van traditionele smaken al lang om vroegen: de cookie. Wie het ambachtelijke bedrijf enigszins kent weet uiteraard dat het gaat om een authentiek product, bereid met alle moderne middelen. De heerlijk krokante cookies herinneren ons aan onze kindertijd, toen we meer dan eens met onze hand in de koekjestrommel betrapt werden.

Elke cookie is huisgebakken en vormgegeven met de hand. De met veel liefde voor het vak gemaakte lekkernijen bevatten niet alleen pecannoten en chocoladekorrels die echt doorsmaken, maar ook bruine suiker en echte boter. Zoveel geluk, daar wil je natuurlijk meteen een flinke portie van. De nieuwe Dandoy-cookies zijn dan ook behoorlijk groot.

En geen cookies uiteraard zonder een flinke kom melk om ze in te dopen. Vraag dat maar aan Santa Claus, die elk jaar weer uitkijkt naar zijn porties ‘cookies and milk’. Er werd daarom flink gewerkt aan een aangepaste presentatie. Het atelier Pierre Culot heeft een kom ontworpen in traditioneel keramiek met een palet van vijf natuurlijke tinten. Dandoy is bovendien van plan om binnenkort ook samenwerkingen aan te gaan met nog andere Belgische kunstenaars.

Persoonlijk waren we meteen weg van dit schitterende product verpakt in prachtige cadeaudozen dat het ongetwijfeld fantastisch zal doen tijdens de feestdagen. Want wie wil er nu niet zo’n geweldig kerstontbijt?

Doos met kom: € 48,5 Cookie klassiek of met chocolade – € 4 per stuk www.maisondandoy.com