De beste droomlandschappen in Ierland !

Op Instagram laat Ierland Toerisme je genieten van de diverse beeldschone Ierse landschappen omdat reizen op dit moment wordt afgeraden. Ierland leent zich hier extreem goed voor met haar mooie landschappen en adembenemende natuur. Van ruige rotspartijen aan de kust tot groene glooiende landschappen in het binnenland. En van kabbelende beekjes tot imposante meren.

Dit zijn een aantal van de mooiste Ierse landschappen die de afgelopen weken op Instagram voorbij zijn gekomen:

1.Ballybunion is een kustplaats en badplaats gelegen in het zuidwesten van Ierland in County Kerry aan de Wild Atlantic Way.

2. Glencar Lough, Lough betekent meer in het Iers, is een zoetwatermeer in het noordwesten van Ierland. Het meer heeft een oppervlakte van 1,15 vierkante kilometer en ligt vooral in County Leitrim met een kleiner deel in County Sligo.

3. Kilcar, lokaal bekend als Cill Chárthaigh, is een Gaeltacht-dorp (dorp waar Iers de hoofdtaal is) in het zuidwesten van County Donegal in Ierland.

4. Lough Eske of Lough Eask is een klein meer in het graafschap Donegal in het westen van Ulster in Ierland. Het meer ligt ten noordoosten van de stad Donegal en is verbonden met rivier de Eske.

5. Newgrange is de bekendste prehistorische vindplaats van Ierland en ouder dan de pyramides in Egypte. Het is een van de graftombes van het Brú na Bóinne-complex in het landsdeel County Meath, zo’n 50 kilometer ten noorden van de stad Dublin, en staat sinds 1993 op de UNESCO Culturele Werelderfgoedlijst.

6. Lough Erne is de naam van twee met elkaar verbonden meren in County Fermanagh in Noord-Ierland. Het is het op één na grootste meersysteem in Noord-Ierland. De meren zijn verbrede delen van de rivier de Erne, die naar het noorden stroomt en vervolgens naar het westen de Atlantische oceaan in buigt. Het kleinere zuidelijke meer wordt het Upper Lough genoemd omdat het hoger op de rivier ligt. Het grotere noordelijke meer wordt het Lower Lough of Broad Lough genoemd. Het stadje Enniskillen ligt aan de korte rivier tussen de meren. Het meer heeft meer dan 150 eilanden en veel baaien en inhammen.

7. Monea Castle is een kasteel in het dorp Monea in County Fermanagh gelegen in Noord-Ierland.

8. De Fairy Glen is een bizar en heerlijk miniatuurlandschap van met gras begroeide, kegelvormige heuvels in County Down in Noord-Ierland.

9. De Mourne Mountains zijn een granieten gebergte in het zuidoosten van Noord-Ierland, in het district Newry, Mourne and Down. De Mourne Mountains omvatten de hoogste bergen van Noord-Ierland. De hoogste is de Slieve Donard met een hoogte van 850 meter.

10. Rock of Dunamase is een rots in het stadje Stradbally in County Laois. De rots, 46 meter boven een vlakte, heeft de ruïnes van Dunamase Castle, een verdedigingsbolwerk uit de vroege Hiberno-Normandische periode met uitzicht over de Slieve Bloom Mountains.

11. The Sugarloaf is een bergpiek van 552 meter in het westen van Wicklow, dat aan de noordrand van de Glen of Imaal ligt.

12. De Tranarossan baai is een pittoreske baai op het schiereiland Rosguill beschut door twee landtongen. De Atlantic Drive biedt een bijzonder mooi uitzicht over de baai, die gelegen is in het noorden van Ierland in County Donegal bij de Wild Atlantic Way.