De ‘bloemenbox’ van Thierry Boutemy

Het geluk groeit bij Dandoy! In de lente komt de natuur tot leven en laten de koekjesdozen zich van hun mooiste kant zien. En dat bedoelen we letterlijk. Het huis Dandoy, dat als geen ander weet te bekoren, gaat in zee met de koning der floristen, Thierry Boutemy.

Deze poëtische bloemenkunstenaar heeft voor België’s meest gerenommeerde ambachtelijke speculaasmaker een doos ontwikkeld waarin je na het verorberen van de lekkernijen een minituintje kunt planten. Een unieke samenwerking die helemaal in overeenstemming is met het engagement van het huis, dat duurzaam en ethisch ondernemen hoog in het vaandel draagt en altijd grote aandacht heeft gehad voor streekproducten. Een tuintje laten groeien uit papier is hun zoveelste creatieve idee. De doos waar deze zomer de koekjes in verpakt worden, bevat zaadjes van wilde bloemen. Nadat je je ogen de kost hebt gegeven met de mooie buitenkant die is versierd met korenbloemen, papavers, klaprozen, vlasbloemen, ijzerkruid en kamille, komen de smaakpapillen aan bod met de koekjes binnenin, waar de zaden ook in verwerkt zijn.

Wanneer de doos leeg is kun je de meeverpakte zaadjes planten, en enige tijd later met bewondering kijken naar het boeketje dat tevoorschijn komt. Naast mooi en lekker is alles ook milieuvriendelijk en gezond. De kleine zandkoekjes bevatten geen additieven, en ook de dozen zijn gemaakt zonder lijm of kunstmatige elementen. De uitzonderlijke bloemencombinaties van Thierry Boutemy krijgen dus een heel bijzonder plekje bij Dandoy, dat er zijn ding mee doet onder de vorm van verrassende smaken en dozen die uitgroeien tot magische tuintjes. Dandoy is niet voor niets een huis dat groeit en bloeit…

Limited edition 24€