De Eilanden van Tahiti: 10.2% meer Belgische toeristen in 2017

2017 was een geslaagd jaar voor het toerisme op De Eilanden van Tahiti. Het aantal internationale aankomsten in 2017 (198.959) vertoont een stijging van 3,4% in vergelijking met 2016 (192.495). Het aantal overnachtingen zit eveneens in de lift met 4,9%, goed voor 2 787 962 overnachtingen in totaal[1]. De gemiddelde verblijfsduur bedraagt 10,8 dagen (+1,2%).

In 2017 bezochten 1.092 Belgen De Eilanden van Tahiti, een stijging van 10,2% in vergelijking met 2016. De Belgische markt vertegenwoordigt 0,55% van het totale marktaandeel, goed voor 21.978 overnachtingen (+7.06%) en een gemiddelde verblijfsduur van 20,1 dagen. België is de achtste Europese bronmarkt wat betreft aantal aankomsten. In december 2017 verwelkomde Frans-Polynesië 15.030 toeristen, een stijging van 1,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Om het aantal toeristische aankomsten op De Eilanden van Tahiti verder te stimuleren en reizigers te inspireren, lanceerde Tahiti Tourisme recent de digitale campagne #TakeMeToTahiti die deel uit van de globale «Embraced by Mana» campagne van Tahiti Tourisme (in 2015 gelanceerd in verschillende markten). In deze campagne laten reizigers zich onderdompelen in de levendige cultuur en de unieke activiteiten die De Eilanden van Tahiti typeren.

Tahiti Tourisme blijft de promotionele activiteiten voortzetten en legt hierbij de nadruk op de diversiteit van de bestemming, de unieke Polynesische cultuur en de ongerepte, groene natuur.

Het toerisme is een van de belangrijkste motoren van de Polynesische economie en de ontwikkeling ervan. Zo is de toeristische sector de belangrijkste voor de Polynesische buitenlandse handel: in 2015 goed 80% van de middelen van het land. Het lokale toerisme telt 2.800 bedrijven met 10.300 werknemers.

Over De Eilanden van Tahiti:

De Eilanden van Tahiti vormen een ver afgelegen idyllisch paradijs in de Stille Oceaan dat tot ieders verbeelding spreekt. De bestemming is wereldwijd bekend om z’n prachtige witte zandstranden en het gevarieerde landschap: archipels van vulkanische eilanden en atollen te midden van een gigantische blauwe oceaan met barrièreriffen die een aantal van de meest fenomenale lagunes ter wereld vormen. Er zijn verschillende logiesvormen beschikbaar: luxueuze hotels met paalwoningen, kleinschalige familiepensions, cruises, exclusieve jachten of catamarans, etc. De Eilanden van Tahiti worden verenigd door de ‘Mana’; een vitale energie en tevens spirituele leidraad in het dagelijkse Polynesische bestaan. Tijdens een verblijf op De Eilanden van Tahiti kan je de Mana zien, voelen, proeven en ruiken. Beleef het zelf en ervaar de Eilanden van de Mana. www.tahititourisme.be