De Fresh Heads zijn terug

bij Lidl met magische plantjes!

Een educatieve spaaractie als opvolger van de monsterknikkers. De Fresh Heads, de favoriete monstertjes van Lidl, zijn terug! Ze voeden zich nog steeds met hun favoriete groenten, fruit en kruiden en leren jong en oud hoe ze met magische plantjes een minituintje met die lekkernijen kunnen aanleggen. De supermarktketen wil met de educatieve spaaractie tonen hoe leuk het is om je eigen groenten, fruit en kruiden te kweken, te oogsten en ervan te smullen. De spaaractie loopt vanaf 19 april. Per aankoopschijf van 15 euro ontvang je een potje met alle benodigdheden om het magische plantje te laten groeien.

Verzamel 24 groenten-, fruit- en kruidenzaadjes voor je moestuin – Verzamel 6 weken lang 24 verschillende groenten-, fruit- en kruidenzaadjes en creëer zo je eigen mini-moestuin. : • Hou overzicht welke zaadjes je al hebt in de Fresh Heads-verzameldoos. – • Als je plantjes wat groter worden, kan je ze verplanten in een grotere Fresh Head-bloempot. – • Leer op een speelse manier bij over de Fresh Heads en hun voeding met het doe-boek.

Creëer ook een digitale mini-moestuin met de Fresh Heads-app

Via de Fresh Heads-app kan je op een leuke manier ook digitaal bijhouden welke zaadjes je al verzameld hebt. Download de app en geef Fresh Head Lumber en je eigen plantjes energie.• Scan de UniQodes op de zaadjes die je verzamelt. – • Verzorg de zaadjes in de app goed en geef ze water. – • Verpot en oogst plantjes naargelang de tips en tricks van de app. – • Speel het Jump & Duck spelletje zodat Lumber gezond en in beweging blijft.

Leer bij over de personages en het zaadje/plantje dat ze vertegenwoordigen. Eens het zaadje gescand, wordt het groeischema in gang gestoken en kan je in realtime alles volgen. De app meldt wanneer je plantje water nodig heeft, zodat je minituin geen kans heeft op falen! Je kan de app gratis downloaden via de Apple- of Google Play-store of via de QR-code op de verpakking.

Opvolger van de Fresh Heads monsterknikkers

Aan de start van het voorbije schooljaar vorig jaar konden kinderen 6 weken lang 24 monsterknikkers – de Fresh Heads – verzamelen. Deze monsters zijn verzot op groenten en fruit en stimuleren kinderen om meer groen mee te nemen in hun lunchbox. Na het succes van deze actie, wil Lidl de educatieve en gezonde lijn doortrekken met een vervolgverhaal in de vorm van plantjes. Door zelf plantjes te doen groeien, wil Lidl kinderen opnieuw stimuleren om meer groenten en fruit te eten.

Vanaf 19 april krijg je bij Lidl per aankoopschijf van 15 euro een ecologisch potje met alle benodigdheden om het plantje te laten groeien. De actie loopt 6 weken, tot en met 29 mei. De minipotjes zijn gewikkeld in een sleeve van gerecycleerd karton.