De Grid

Vanaf 7 juli in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en de zijtakken.

Na de vele weken van lockdown komt het centrum van onze hoofdstad weer tot leven en verwelkomt opnieuw volop bezoekers. Om dat weerzien nog leuker te maken komt er een reusachtig rood dambord tot leven in de buurt van de Koninklijke Sint Hubertusgalerijen en het Ilôt Sacré (Koninginnegalerij, Koningsgalerij en Prinsengalerij, Beenhouwers- , Korte Beenhouwers- en de Predikherenstraat.

The/Le/De “ Grid” zal de bezoekers en voorbijgangers uitnodigen om de overheidsaanbevelingen inzake social distancing na te leven door middel van een interactief en sociaal experiment Doelstelling : op een leuke manier de wijk herontdekken, de handel nieuw leven inblazen. Het originele idee werd bedacht door Jean-Paul Lespagnard, creatieve duizendpoot en initiatiefnemer van de boetiek Extra-Ordinare, in samenwerking met de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, de Stad Brussel en de schepen voor economische zaken die aan de basis ligt van dit project.

In de praktijk is “The/Le/De Grid” een raster op menselijke afmeting dat aandacht vraagt voor de anderen en voor het naleven van de veiligheidsafstand maar ook een leuke manier om vertrouwd te geraken met de verschillende bewegingen van de mensen rondom ons.

Animatie door artiesten, elke woensdag en zaterdag in de zomer van 14 tot 18 uur.

Om het geheel in beeld te ontdekken, kunnen bezoekers de video downloaden door een QR-code in te scannen die overal ter plaatse beschikbaar is. Zullen van de partij zijn, de koning, de koningin, de prinsen natuurlijk de beenhouwer. De voorstelling wordt verzekerd dor het Théâtre des Quatre-Mains.

Een mooie gelegenheid om de Koninklijke sint-Hubertusgalerijen en het Îlôt Sacré op een andere manier te herontdekken en een verrassende shoppingervaring te delen.