De Luxemburgse natuurreservaten

In de vallei van de Moezel vind je “Haff Réimech”, een natuurreservaat met een uitzonderlijke fauna en flora. De natuurreservaten in het Groothertogdom Luxemburg zijn uiterst geschikt voor een divers aanbod aan activiteiten, onder meer wandelen en fietsen, en herbergen bovendien prachtige typische dorpjes. Je vindt er leuke restaurants en kan er streekproducten proeven. Tips voor gezinsactiviteiten:

  • In het reservaat Haff Réimech vind je het natuurbeschermingscentrum Biodiversum, een gebouw met een futuristische architectuur waar je de lokale fauna en flora kan ontdekken. Combineer dit bezoek met een wandeling rond de vijvers. In de zomer kan je afkoeling zoeken in de vijvers van Baggerweier.
  • Het natuurpark van de Haute-Sûre. Dit park ligt in het noordwesten van Luxemburg en wordt gekenmerkt door een stuwmeer van 380 ha, het grootste drinkwaterreservaat van het land. Als bezoeker ontdek je heel wat wandelroutes en thematische trajecten die je laten kennismaken met de meest interessante aspecten van de regionale natuur, cultuur en geschiedenis.
  • Manternacher Fiels: A Wiewesch ligt in het hart van het dorpje Manternach in een oude hoeve uit 1887. Manternach is omgeven door groen, akkers en ligt op een steenworp van één van de meest indrukwekkende bossen van het Groothertogdom – Manternacher Fiels. Je vindt er heel wat wandelroutes en thematische wandelingen die door het bezoekerscentrum worden georganiseerd. De ideale manier om de regio en het diverse landschap te leren kennen.
  • Prënzebierg – Giele Botter: een reservaat in de regio Minett dat het officiële label “Man and Biosphere” van de UNESCO draagt (MAB).
  • De moeite waard zijn zeker ook de drie Natuurparken in Luxemburg: Öewersauer, Our en Mëllerdall (Geopark). Ieder park heeft een eigen bijzondere natuurlijke en geologische rijkdom. Bovendien ontdek je in ieder park een specifiek thema.