De mooiste tijd van het jaar met Premium spirits

RUM – CIHUATAN NAHUAL

Limited edition : Ron Cihuatán deelt voor het eerst, met een beperkt aantal kenners, de smaak van zijn meest private reserves. Meer dan 80% van deze felbegeerde editie is al toegewijd aan de belangrijkste Europese markten.

Gabriela Ayala beschrijft haar unieke creatie als een charmant eerbetoon aan Cihuatán’s erfgoed. Ontdek onderscheidende Salvadoraanse smaken: ambachtelijke dulche de leche, geroosterde cashewnoten, zongedroogde Bourbon-koffiekersen en panela-kokosnoepjes. “We hebben altijd inspiratie uit onze Maya-erfenis getrokken als gedisciplineerde innovators en kunstenaars. Volgens de Maya’s is de Nahual de unieke geestbewaker van elke persoon, belichaamd door een fusie van heilige dieren. Dit is een symbool van de onbreekbare band tussen de mensheid, de natuur en de kosmos.”

De gerenommeerde Salvadoraanse kunstenaar Gabriel Granadino blaast de oude mythe van de Nahual nieuw leven in. Adviesprijs: 68 EUR

WHISKY – PENDERYN

Giftbox 3 X 20 cl : Penderyn Myth, Legend & Celt vormen samen Penderyn’s Dragon Range. De rode draak is het symbool van Wales. Het wapenschild van Wales draagt het motto ‘Y ddraig goch ddyry cychwyn’, wat je kan vertalen in: ‘De rode draak inspireert actie’.

De Welse draak is zo belangrijk voor Penderyn, omdat Penderyn de enige distillerie is in Wales. In de vorige eeuw was de kunst van het whisky distilleren verloren gegaan in Wales. Tot enkele vrienden in 2004 de eerste Penderyn whisky op de markt brachten. Al snel bouwde Penderyn een wereldwijde reputatie op en wonnen ze verschillende awards. Adviesprijs: 40 EUR

VODKA – CHOPIN HOLIDAY VODKA

Voor de feestdagen presenteert Chopin zijn Potato Vodka in een aangepaste verpakking. Chopin Holiday Vodka is een flesje van 50cl Chopin Potato in de vorm van een kerstbal.

Op het flesje staat een schilderij van een kersttafereel. Er zijn 3 verschillende designs beschikbaar. Ideaal om een combinatie van verschillende flesjes te schenken. Adviesprijs: 27,50 EUR per flesje

ABK6 – single estate cognac

ABK6 is een Single Estate Cognac van de domeinen van Francis Abécassis. De domeinen bestaan uit 240 hectare wijngaarden waar ook het volledige productieproces plaatsvindt.

ABK6 is hun signature brand. Alle ABK6-variaties bestaan uit een blend van de beste eaux-de vies die op het domein geproduceerd en bewaard worden. Adviesprijs: 65 euro

Premium Spirits is een Belgische importeur en distributeur van sterke dranken. Ze hebben een portefeuille van meer dan 50 whisky brands, 30 rum brands en 25 gin brands, die ze exclusief importeren en verdelen in België. Ook andere spirits zoals cognac, vermouth en pisco maken deel uit van het gamma. Premium Spirits werd in 2003 opgericht door Claudia Hamm, ook haar man Jacques Carlens is enkele jaren later in de zaak gestapt. Het premium aspect wordt doorgetrokken in alle facetten van de onderneming. De portefeuille bestaat uit premium producten, net dat beetje gespecialiseerder dan wat in de supermarkt te vinden is. Het bescheiden team van 7 medewerkers stelt een persoonlijke service voorop. Het freelance supportteam verzorgt meer dan 80 degustaties per jaar, verspreid over heel België.

Alle dranken in het gamma worden verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits. Ze zijn verkrijgbaar bij de betere drankenhandel. mail info@premium-spirits.be voor een lijst met verkooppunten.