De nieuwe Deltagids Brussel en omstreken 2018-2019

De onmisbare gids met de beste adressen van de hoofdstad. Belgische en buitenlandse keuken. Gastronomie. Bistronomie Een drastische selectie met commentaar in elke categorie.

Voor zijn 41e editie, selecteerde de Delta Gids Brussel en omstreken: 965 adressen van restaurants, hotels en seminariezalen, alfabetisch gerangschikt per wijk, per categorie en per prijssegment.

Sinds 1977 streeft de Delta Gids naar slechts een ding : een zo eerlijk en oprecht mogelijk overzicht geven van alle goede adressen in Brussel en omstreken. De Gids is nu een volwassen veertiger geworden met de nodige ervaring en kennis van de Brusselse en Belgische gastronomie. Meer dan 40 jaar passie met een meer dan ooit zorgvuldige selectie van 965 adressen.  “Onze reputatie en ons succes geven ons de enthousiasme om het avontuur voor te zetten.” zegt  Stéphane Desmet, directeur Delta Gidsen.

965 adressen van hotels, restaurants en seminariezalen, geklasseerd in alfabetische volgorde, met 11 indexlijsten achteraan voor extra het gebruiksgemak. De basiscriteria zijn, wars van trends en modes, nog steeds dezelfde : voorrang geven aan kwaliteit, eerlijkheid en inventiviteit en chefs in de kijker zetten die het door hun visie en hun werk verdienen erkend en bekend te worden. Op die manier kreeg de Delta Gids door de jaren heen, in alle discretie en zonder nutteloze stijleffecten, een echte erkenning, zowel bij zijn lezers als bij de professionals van de sector.

Bij deze editie van de Delta Gids Brussel 2018-2019, werd een nieuwe rubriek toegevoegd: “De Tips van de Delta Gids”. Ongeveer zeventig restaurants die  ongetwijfeld absolute aanraders zijn, ze werden ingedeeld in drie categorieën: Trendy, Gastronomisch met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een uitstekend prijs-kwaliteitverhouding.

Een multifunctionele gids: Dankzij 11 verschillende indexen kan de lezer het ideale adres opzoeken in de gids. De Delta Gids Brussel en omstreken in enkele cijfers : 41e editie, 965 adressen, 820 restaurants, 145 hotels en seminariezalen, 75 nieuwe adressen. Verkoopprijs : 27,75€ btw inbegrepen. Deze gids bestaat enkel in het Frans.table-de-mas-123238

GRATIS in de gids : het Delta Ontdekkingspaspoort : 40 heerlijke adressen, nauwgezet geselecteerd, gerangschikt per wijk en per categorie (gastronomisch, goede prijs-kwaliteitverhouding, hartendief en mooi kader) geven de houder van het Kennismakingspaspoort 30% korting op de rekening (met uitzondering van de drank). Een aanbod dat tot 2000 euro besparingen kan opleveren! Al na het eerste gebruik van het Paspoort hebt u de aankoopprijs van de gids al terugverdiend.

Ideaal om het hele jaar door lekkere adresjes te ontdekken, zonder al te diep in de portemonnee te moeten tasten. En een mooie manier om de lezers van de Delta Gids te bedanken.

In mei 2018 werd een gloednieuwe website online gezet. Moderner, leesbaarder en met een zeer krachtige zoekmachine. Deze elektronische versie van de gids is beschikbaar op www.delta.be Met een gemiddelde van 9500 bezoekers per dag en een bestand van 5500 hotels en restaurants is www.deltaweb.be de referentie om een restaurant of een hotel in België en het Groothertogdom Luxemburg te vinden.

ERELIJST:

De verleiding is groot om bij elke nieuwe editie een aantal huizen en chefs “die iedereen kent” en die de grondleggers zijn van de gastronomische reputatie van onze hoofdstad te belonen.

De Delta Gids gaat echter liever op ontdekkingstocht en geeft graag hoge cijfers aan inzet. Daarom nomineren we graag jonge huizen en jonge chefs.

De genomineerde van 2018-2019 : Gouden Delta : La table de Mus – Brussel Centrum chef Mustafa Duran. Zilveren Delta : Crab Club (Sint Gilles) chef Yoth Ondara. Bronzen Delta : Resto Cinq – Anderlecht chef Jeab-Michel Verzele

De Delta per specialiteiten: alfabetisch gerangschikt : Baan Chann – Thaise keuken; Beaucoup Fish – vis en zeevruchten; Humus & Hortense – groentekeuken; Maru – Koreaanse keuken; Mi Tango – Argentijnse keuken; Racines – Italiaanse keuken en Sanzaru – Nikkeo keuken.