De nieuwe Polar Vantage V2

Lichtgewicht premium multisporthorloge ontwikkeld voor betere prestaties en beter herstel. Polar, al 40 jaar marktleider in draagbare sport- en fitnesstechnologie, onthulde onlangs de alles-in-één Polar Vantage V2: een premium en lichtgewicht multisporthorloge. Polar heeft dit ultieme horloge met precisie ontworpen voor slimme en efficiënte training laten testen door de wereldberoemde racecoureur Valtteri Bottas en Europees Kampioen Marathon Koen Naert.

Het nieuwste product van het beroemde Finse merk registreert de signalen van het lichaam en biedt inzichten om beter te kunnen plannen, slimmer te trainen en te herstellen. Volgens

Voor Polar is kennis essentieel in het boeken van vooruitgang. Om je doelen te kunnen bereiken, is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen training en herstel. Daarom is Bottas gevraagd om het product te testen in aanloop naar de piek van het raceseizoen, wanneer er weinig tijd is om buiten het circuit te sporten.

Bottas legt uit: “Wanneer je een druk leven leidt, kan het lastig zijn om genoeg tijd te vinden om te sporten en te accepteren dat herstel en slaap geheime wapens zijn als het gaat om het verbeteren van je prestaties. Het is daarom van cruciaal belang dat je over de juiste gegevens en tools beschikt om slimmer en efficiënter te kunnen trainen. Dit is precies waar de Polar Vantage V2 mij mee helpt.”

Polar overhandigde de nieuwe Polar Vantage V2 aan de Europees kampioen marathon Koen Naert om te testen en dit is zijn enthousiaste reactie: “Als marathonloper probeer ik mijn lichaam voortdurend verder te pushen. Polar helpt me niet alleen om mijn trainingen te meten, maar ook om een diep begrip te krijgen van de effectieve belasting van de trainingen die ik doe. Bovendien houdt Polar ook bij hoe ik herstel en vertelt me wanneer ik klaar ben om er weer tegenaan te gaan. Polar Vantage V2 helpt me om het meeste uit elke sessie te halen en dat vormt de sleutel tot vooruitgang.”

Het nieuwste horloge voorziet gebruikers 24/7 van persoonlijke metingen en een polshartslagmeting zodat ze hun lichaam nog beter kunnen begrijpen. Het draait allemaal om het vinden van de perfecte balans tussen vorm en functie. Dit premium horloge weegt slechts 52 gram, heeft een lichtgewicht ontwerp en is gemaakt van hoogwaardig materiaal. Deze nieuwe eigenschappen zorgen voor nog meer comfort en ultieme prestaties de hele dag door, van slapen tot het verbeteren van persoonlijke records. Het biedt ook 40 uur aan constante trainingstijd en zelfs tot 100 uur met energiebesparende opties.

“De Polar Vantage V2 is waar design en wetenschap samenkomen. We zijn ongelooflijk trots om dit horloge vandaag te lanceren, het getuigt van al ons harde werk. Dit nieuwste horloge is er voor iedereen die zijn of haar individuele doelen wil bereiken en er zeker van wil zijn dat hun harde werk leidt tot resultaat,” zegt Tomi Saario, CEO van Polar Electro.

Om ervoor te zorgen dat elke minuut telt, optimaliseert de Polar Vantage V2 trainingsinspanningen – in verschillende sporten – door alle sportexpertise van Polar in één pakket te combineren en nieuwe functies toe te voegen:

• Personaliseer hartslag, snelheid en kracht (d.w.z. het werk dat je spieren doen tijdens het trainen) met de nieuwe Running en Cycling Performance testen waardoor je je voortgang nog gemakkelijker bij kunt houden.

• Optimaliseer het trainen met de nieuwe Leg Recovery test die uitgevoerd kan worden zonder extra sensoren. Daarnaast sluit het naadloos aan op de reeds veel gebruikte en gewaardeerde functies, zoals Training Load Pro en Recovery Pro, om gebruikers te helpen begrijpen hoe hun lichaam op het trainen reageert en wanneer de gebruiker klaar is voor meer.

• Krijg gratis toegang tot het uitgebreide en gemakkelijk te gebruiken Polar Flow-ecosysteem met tools voor planning en follow-up van je training, activiteiten en slaap. Dat omvat nu ook de nieuwe Test Hub die al je testgegevens op één plek verzamelt zodat ze gemakkelijk geanalyseerd kunnen worden en beter inzicht bieden in je voortgang.

• Ontdek nieuwe, essentiële smartwatch-functies, met nieuwe muziekbediening, weer- en telefoonnotificaties.

De Polar Vantage V2 is beschikbaar via polar.com voor €499.90 in het zwart, groen en grijs-limegroen en is voor €549.90 uitgerust met de H10 hartslagsensor.