De perfecte keukeninrichting voor elke (hobby)kok

Houd jij ervan om uren achter het fornuis in de potten te roeren? Vind je het fijn om te experimenteren in de keuken en de nieuwste recepten uit te testen? Dan heb je vast al aan den lijve ondervonden dat een goede keuken erg belangrijk is om ook goed te kunnen koken. Elke keuken heeft standaard enkele apparaten nodig, maar misschien volstaat standaard niet voor jou? In dit artikel vind je inspiratie voor de perfecte keukeninrichting voor elke (hobby)kok.

Het juiste materiaal

Wie graag in de keuken staat, doet dat het liefst met kwalitatief materiaal. Uiteraard zijn potten, pannen, bestek en servies onmisbaar. Het is echter aan jou om te bepalen of je gaat voor een basic servies uit Ikea of kiest voor bijvoorbeeld Portugees aardewerk waarop je gerechten serveert die eruitzien als schilderwerkjes. Pannensets bestaan tegenwoordig in alle vormen, kleuren, maten en groottes. Je kan een uitgebreide pannenset aankopen – wat niet goedkoop zal zijn – of een aantal écht goede pannen selecteren om de beste gerechten in te maken. Heb je een inductievuur, dan heb je uiteraard pannen voor inductie nodig.

Keukeninrichting

Een nieuwe keuken op het oog? Je kan voor een keuken op maat gaan, net als raamdecoratie op maat. Zorg ervoor dat je keuken – inclusief ramen en deuren – een mooi geheel vormt, helemaal in jouw stijl. Ga je voor landelijk of gaat je voorkeur naar een strakke en ultramoderne keuken? Welke stijl het ook wordt, kies vooral voor een praktische keuken met voldoende opbergruimte. Onder het aanrecht kan je voor keukenkasten kiezen, waarin je bijvoorbeeld etenswaren of droogvoeding bewaart. Denk eraan om een hoekkast te integreren zodat die ruimte niet verloren gaat. Keukenlades zijn dan weer handig om bijvoorbeeld bestek in te bewaren. Je trekt de lade open en in één oogopslag zie je al het bestek mooi geordend liggen. Nog een tip: kies voor een werkblad dat hittebestendig is en waar je dus een hete pan op kwijt kan. Zo hoef je niet telkens op zoek naar een panonderzetter.

Geen pottenkijkers

Houd je van koken, maar bevindt je keuken zich aan de straatkant en hou je niet van nieuwsgierige voorbijgangers die in je potten en pannen kijken? Dan zijn rolgordijnen een goed idee. Deze rol je naar beneden als je aan het koken bent, maar als er niemand in de keuken aan het werk is, kan je de rolgordijnen optrekken zodat er maximaal licht kan binnen schijnen.

Foto’s: Lisa Fotios / Dominika Roseclay