De Reykjavik edition

Een bloeiende culinaire hotspot met coole cafés, een bruisend nachtleven en een epische muziekscene, de schijnwerpers staan nu op de hippe hoofdstad van IJsland gericht en met de komst van The Reykjavik EDITION, met typische finesse, bevestigt EDITION Hotels zijn onnatuurlijke vermogen om op het juiste moment op precies de juiste plaats te zijn. “Reykjavik is echt een coole, jonge stad – perfect voor ons merk,” zegt Ian Schrager, de visionaire pionier van het boetiekhotelconcept, PUBLIC en EDITION-bedenker. “We denken dat dit de tijd van Reykjavik is en we zitten hier in het hart ervan en op het perfecte moment.”

Opening in preview op 9 november 2021, The Reykjavik EDITION zal een nieuwe standaard zetten als de eerste echte luxe hotelervaring van de stad, waarbij het beste van de IJslandse hoofdstad wordt gecombineerd met de persoonlijke, intieme en individuele ervaring waar het merk EDITION bekend om staat. Het resultaat is een levendige en verfijnde stedelijke hub met 253 kamers, een uitstekende line-up van bars, een kenmerkend restaurant en nachtclub en, in ware EDITION-stijl, de introductie van een nieuw soort modern sociaal wellnessconcept. In het land van warmwaterbronnen, mineraalwater en natuurlijke fjorden resulteren deze creatieve innovatie, de viscerale emotionele ervaring en authenticiteit van Ian Schrager, samen met de jarenlange operationele expertise en het wereldwijde bereik van Marriott International, in een totaal ander aanbod dat de groeiende allure van Reykjavik als internationale kosmopolitische bestemming van wereldklasse nog verder versterkt.

Van buitenaf is The Reykjavik EDITION een opvallende aanwinst voor deze buurt in het centrum. De ebbenhouten gevel van shou sugi ban hout is verkoold om zwart te worden volgens een oude Japanse techniek, en de zwart gemaakte stalen frames zijn een duidelijke knipoog naar het dramatische lava landschap van IJsland. De eenvoudige, strakke lijnen van het gebouw zelf zijn onder een hoek geplaatst om het uitzicht en de levendige ligging aan de haven optimaal te benutten, met een lobby met dubbele ingang die toegankelijk is vanaf het voetgangersplein Harpa of vanaf de haven. Zoals in alle EDITION-hotels is de lobby een dynamische, sociale ruimte die op subtiele wijze een gevoel van plaats en tijd onthult. Hier is basaltsteen – of vulkanisch gesteente – prominent aanwezig op de vloer, die is gelegd met een ingewikkeld patroon geïnspireerd door IJslandse geometrie, en een opvallende sculpturale receptiebalie.

De begane grond is toegankelijk vanuit de lobby en biedt ook onderdak aan Tides, het kenmerkende restaurant met privé-eetzaal en café met zelfgebakken lekkernijen, en Tölt, een intieme bar die zijn inspiratie ontleent aan de bekroonde Punch Room van The London EDITION. Tides, dat een buitenterras en een eigen ingang aan het water heeft, staat onder leiding van Gunnar Karl Gíslason – de chef-kok achter Dill, het met een Michelin-ster bekroonde New Nordic restaurant in Reykjavik Aan de andere kant van de lobby, weg van nieuwsgierige ogen, is Tölt – genoemd naar de unieke vijfde gang waar IJslandse paarden bekend om staan – een gezellige bar, ontworpen als een verborgen heiligdom met drie intieme hoekjes met kleurrijke op maat gemaakte tapijten met een patroon geïnspireerd op de traditionele IJslandse geometrie, teakhouten tamboerijnen muren, gebrand oranje bankjes en ponyharen poefjes die een centrale open haard omringen. The Roof is gelegen op de 7e verdieping van het hotel en biedt een panoramisch uitzicht op de bergen, de Noord-Atlantische Oceaan en de oude stad. Een veelzijdige ruimte die kan worden gedeeld door een glazen deur voor privé-evenementen maakt het de beste plek om te genieten van de eindeloze heldere zomeravonden, evenals de magische noorderlichten in de koudere maanden.

De Reykjavik EDITION biedt moderne vergader- en evenementenruimtes, waaronder flexibele studio’s, een boardroom met daglicht, bleach oat-brede plankenvloeren, en een grote balzaal met pre-function ruimte. De flexibele balzaal met ramen van vloer tot plafond kan worden verdeeld in twee aparte ruimtes, terwijl de grote glazen deuren breed genoeg zijn om plaats te bieden aan een auto. In de balzaal hangt een albasten kroonluchter en rondom de balzaal zijn natuurlijke vilten gordijnen gedrapeerd. Op de benedenverdieping bevindt zich Sunset, dat later dit jaar wordt geopend, een coole ondergrondse nachtclub met een ultramodern geluidssysteem en theatrale verlichting die een donker en gewaagd zwart betonnen interieur met een zwart gegoten betonnen bar verlicht. Sunset kan worden verdeeld in drie ruimtes met toegang vanaf het hotel en het Harpa-plein. Samen met een fantastische cocktailkaart en een doorlopend programma van evenementen, zal de club gastheer zijn voor enkele van ‘s werelds beste dj’s en artiesten, waardoor het de nieuwste niet te missen bestemming wordt in het bloeiende nachtleven van Reykjavik. Er is ook een privé-ingang voor mensen die uiterste discretie wensen. “Het zou een droom zijn geweest om Studio 54 hier te openen, waar de duisternis 6 maanden duurt in plaats van de 8 uur zoals in New York City. Het zou er de perfecte plek voor zijn geweest”, zegt Schrager.

Op de benedenverdieping is ook een fitnessruimte, die is uitgerust met ultramoderne zwarte apparatuur voor krachttraining, gewicht en cardio, maar het is het sociale concept in de spa dat een van de meest unieke aspecten van het hotel is en dat The Reykjavik EDITION echt anders maakt. Naast drie behandelkamers, een hammam, stoombad, sauna en dompelbad dat hydrotherapie biedt, is er ook een centrale lounge met een spabar, die overdag een vers gezond menu van post-workout Viking shakes, champagnes en, heerlijke mos wodka infusies naast snacks zoals vulkaanbrood met zwarte lava zout serveert. U kunt het beste genieten in het geothermische plonsbad samen met de Sundown Spa-behandeling van 60 minuten, die een verkwikkende lichaamsmassage en een koele onyx hoofdhuidmassage omvat. De Spa ligt recht tegenover Sunset en is de perfecte verwenruimte om je grondig voor te bereiden op een epische avond vol feestgedruis.