De smaken van ‘la dolce vita’ om je liefde te verklaren

Het «roze blik» van Rio Mare is terug en brengt heel wat ideeën voor recepten met zich mee. Een etentje met kaarslicht voorbereiden was nooit zo eenvoudig. De lekkere tonijn van Rio Mare verleent een mediterrane toets aan uw Sint-Valentijnsmenu en doet de harten smelten. Wees creatief, maar zonder de hele avond naast uw oven door te brengen.

Jeroen De Pauw: Tonijn met kerstomaten en pijnboompitten

Basisproduct : Rio Mare Tonijn olijfolie – Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: 500 g kerstomaten, 2x Rio Mare tonijn olijfolie (160g), 120 g pijnboompitten, een koffielepel suiker, 50 g olijfolie en zout

Bereiding:

1)Verwarm de oven voor op 120° C, leg de kerstomaten op een bakplaat in de oven, kruiden met olijfolie en zout, bestrooi met suiker. 2) Plaats de schotel gedurende 1 uur en 20 minuten in de oven. 3) Laat de pijnboompitten roosteren in een niet-klevende braadpan zonder kruiden toe te voegen. Voortdurend roeren. 4) Giet de tonijn af en dien ze op met de tomaten, pijnboompitten en het gekookte sap van de tomaten.