De toekomst is ‘NU’ – Fruit Logistica onderstreept haar status als informateplatform

  • Professioneel begeleidingsprogramma voor alle fasen van de waardeketen – • Fruitnet World of Fresh Ideas een dag tevoren – • Fresh Produce Forum, Future Lab en Logistics Hub op alle drie beursdagen – • Tech Stage op woensdag en donderdag • NIEUW: Start-up Stage op vrijdag – • Simultaanvertaling in vijf talen

De digitalisering, klimaatverandering en de Brexit zijn slechts enkele van de complexe uitdagingen waarmee de internationale groenten- en fruithandel in de nabije toekomst wordt geconfronteerd. In het uitgebreide technische begeleidingsprogramma van de FRUIT LOGISTICA worden van 6 tot 8 februari 2019 antwoorden en innovatieve oplossingen gepresenteerd en toegelicht. Alle evenementen tijdens de toonaangevende vakbeurs voor de groenten- en fruithandel wereldwijd worden simultaan in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en het Spaans vertaald.

De onderstaande evenementen zijn slechts een selectie. Een volledig overzicht kan op de website van de FRUIT LOGISTICA onder Events worden gevonden.

De beurs wordt geopend met Fruitnet World of Fresh Ideas Aan de vooravond van de FRUIT LOGISTICA staat deze spectaculaire multimediashow in het teken van innovaties op het gebied van productie, verpakkingen, transport en logistiek tot aan de POS. De presentatie van het Trendrapport 2019 zal een van de hoogtepunten zijn. Onder de titel “Surprises in Store” wordt getoond hoe de vraag van de consument naar verse groenten en fruit de toekomst van de voedingsmiddelensector zal beïnvloeden. (Dinsdag, 5 februari 2019, 14.00 tot 18.00 uur, Zaal Berlin, hal 7.3, deelnamekosten Euro 165 inclusief permanente toegangspas voor de FRUIT LOGISTICA, Euro 115 zonder permanente toegangspas voor de FRUIT LOGISTICA)

Met het Future Lab wordt een blik op de toekomst geworpen: Welke producten gaan het assortiment verrijken? Wat is er nieuw in de productie en de research? Tijdens deze evenementen vinden bezoekers onder andere antwoorden op deze vragen: “DeepFruits – Intelligent oogsten”, “Amandelen in de blockchain” of “Consumenten kunnen zich verheugen – een revolutie in kwaliteit”. (Hal 26, stand B-08, deelname inbegrepen in de toegangsprijs)

De Logistics Hub biedt informatie en antwoorden voor de logistiek en voor de geïnteresseerde bezoeker. Tijdens de sessie “Zeevracht/Luchtvracht – Wat nu” gaat het onder andere over de optimalisatie van kwaliteit en kosten: Strijden om de gunst van de expediteurs tussen de belangrijkste wereldwijde vervoerswijzen?, “Blockchain technologie – Verschuivingen van de macht ten gunste van de producenten?“ en “de Brexit”: Gekoelde logistiek – Wie zijn de winnaars en de verliezers? Is er een overnamekoorts op komst in het Britse koelhuislandschap?” (Hal 26, stand F-05, deelname inbegrepen in de toegangsprijs)

Tijdens het Fresh Produce Forum, het podium voor de centrale thema’s in de branche, zullen onderwerpen als “Groenten en fruit diepgevroren ‘Trends en potentieel”, “De laatste meters” en “De nieuwe wet inzake verpakkingen – Uitdagingen en oplossingen” worden behandeld. (Hal B, stand A-01 (CityCube), deelname inbegrepen in de toegangsprijs)

Zonder de juiste technologie is het beste product uiteindelijk maar de helft waard. Op de eerste twee dagen presenteren talrijke exposanten op de Tech Stage interessante technische oplossingen, waaronder “Een update van PerfoTec over technologieën, die voor de verdere verbetering van de houdbaarheid van verse producten kunnen worden gebruikt” of “Voorbereid op het onvoorziene in het vervoer van groenten en fruit – Powered by Algorithms”. Met spanning wordt in het kader van de Tech Stage de productlancering van de nieuwste generatie aardbeienplukrobots “Octinion” afgewacht. (Hal 9, stand B-12, deelname inbegrepen in de toegangsprijs)

Op vrijdag wordt de TechStage omgebouwd tot de Start-up Stage. Voor de eerste keer presenteren 20 start-ups binnen tien minuten hun ingrijpende oplossingen voor de branche. De Amerikaanse Supply Management-Starup ImpactVision laat bijvoorbeeld zien hoe met behulp van hyperspectrale beeldvormingstechnieken de productconsistentie verhoogd en de kwaliteitscontrole geautomatiseerd kan worden. De Nederlandse AgTech startup PATS Indoor Drone Solutions presenteert kleine drones, die zelfstandig insecten en ongedierte kunnen bestrijden.