Deliveroo maakt de top 100 van de meest bestelde gerechten wereldwijd bekend

Het einde van 2018 nadert en ook koerierdienst Deliveroo maakt de balans op om terug te kijken op de foodhighlights van 2018. Deliveroo onthult zo de wereldwijd meest populaire gerechten, gekozen door haar klanten. Van bubble tea tot burritos, 2018 was op food-vlak een eclectisch jaar en het onderstaande weerspiegelt dit perfect!

Ontdek hieronder de top 10 gerechten op Deliveroo wereldwijd:1. Pad Thaï – Thaï at Home, Parijs – 2. Cheesburger – Five Guys, Londen – 3.ushi Lovers Poke Bow – CALI-POKE, Dubai – 4. Burrito – Boojum, Dublin – 5. Bubble Tea – Tenren’s Tea, Hong Kong – 6. Grilled Chicken Burrito – Guzman y Gomez, Sydney – 7.   Burrito – Gonzalez & Co, Barcelona – 8. Beef Burger – Tommi’s Burger Joint, Berlin – 9.            Poke Bowl – Temakery, Amsterdam – 10. 2 Hot Wings® – KFC, Brighton

Hoewel noedels en Hawaiiaanse poke bowls zeer populair waren dit jaar, wonnen plantaardige gerechten in 2018 ook enorm veel populariteit. Net zoals vorig jaar was ook in 2018 pizza een absolute favoriet met 5 pizzeria’s in de top 100. Ook bestellingen van traditionele gerechten stegen dit jaar met als favorieten een Döner Kebab van German Doner Kebab in Birmingham en Stay van Xian Street Food in Galway.

Hieronder een gedetailleerde blik op de foodie-trends die Deliveroo in 2018 ontdekte.

Gezond, gezonder, gezondst: Bestellingen met gezonde gerechten verdrievoudigden dit jaar. Daarom is het uiteraard geen verrassing dat gerechten zoals The Original vegan Açai Bowl van The Acai Spot in Dubaï en de Harvest Protein & Grain Bowl van Harvest in Singapore de top 100 hebben gehaald. Het is even minder een verrassing dat het vaakst bestelde gerecht, dat 12 keer de lijst haalt uit 8 verschillende landen, de zeer voedzame en extreem Instagram-waardige Poke Bowl is.

Comfort Food: Maar wees gerust, het is niet allemaal rauwe vis en slaatjes. De klassieke comfort foods – burgers en burritos – vullen bijna een vijfde van Deliveroo’s top 100 lijst in, met als favorieten Boojum Burrito in Dublin en German’s Classic Burger van Tommi’s Burger Joint in Berlijn.

Zoetigheden: Zoetebekken vonden dit jaar ook sneller de weg naar Deliveroo, met vijf keer meer dessertgerechten in de top 100 in vergelijking met vorig jaar: o.a. de Banana Pudding van Magnolia Bakery in Dubai en Berlin’s Happy Waffle van Waffle Brothers halen de top 100.

Lokale helden: In de top 100 ook veel lokale restaurants dit jaar, die niet onderdoen voor de grote ketens. Tortilla Española van José Luis in Madrid, Shrimp Dumplings van Dim Dim Sum in Hong Kong en Boulette Sauce Brusseleir van Ballekes in Brussel behoren tot de nationale favorieten wereldwijd.