Delta-gids 2017 : zo veel meer dan een gids !

1970 adressen van restaurants en hotels zijn op een praktische en gedetailleerde manier beschikbaar. De klassering gebeurde per provincie en in alfabetische volgorde van de steden in elk van de provincies. De recensenten van de Delta Gids doorkruisten België en het groothertogdom Luxemburg om nieuwe adresjes te ontdekken en hun liefde voor de gastronomie en lekker eten met u te delen. De Delta-gids 2017 biedt dan ook andermaal een overzicht van de beste adressen in België en het groothertogdom Luxemburg.

De 601 pagina’s zijn aangenaam om te lezen. U vindt er zeker HET adresje dat u nog niet kent of dat u vergeten bent en graag nog eens opnieuw bezoekt. De gids bevat verder 1 400 gastronomische recensies – negatief of positief – die de recensenten van de gids neerpenden op basis van hun bezoek aan de gelegenheden. 8 registers op het einde van de gids en duidelijke pictogrammen helpen u bij uw keuze. (per provincies, per type van keuken, per prijs, alfabetisch, …)

Dit jaar wordt de Delta Gids uitgebreid met 120 nieuwe adressen, terwijl 90 adressen werden wegens sluiting of gebrek aan selectiecriteria uit de gids verwijderd. De gids is niets minder dan een reis door de verschillende keukens en laat u de nieuwste culinaire trends ontdekken – alles gebaseerd op een correcte kwaliteit prijsverhouding en een verantwoorde selectie van de gelegenheden.

Het Delta-kennismakingspaspoort

Het Delta-kennismakingspaspoort dat sinds 7 jaar bij de Delta Gids hoort biedt u een korting van 30% in 55 restaurants in België en het groothertogdom Luxemburg. De adressen werden zorgvuldig geselecteerd en zijn geklasseerd in vier categorieën: Gastronomie, Goede kwaliteit/prijsverhouding, Hartendief en Mooi Kader. Wanneer u het Delta-kennismakingspaspoort eenmaal gebruikt, is de aankoopprijs van de Gids reeds terugbetaald!

De palmares van de Delta Gids België en Luxemburg 2017

Gouden Delta: Vlaanderen: d’Artagnan, Leuven (Ernest Kalse), Wallonië: Restaurant PM, Autre Eglise (Pascal Marcin), Groot Hertogdom Luxemburg: Mosconi, Luxemburg (Ilario Mosconi.

Zilveren Delta: Vlaanderen : The Jane, Antwerpen (Nick Bril), Wallonië: Matthias and Sea, Tarcienne (Mattia Collu), Groot Hertogdom Luxemburg: Two6Two, Strassen (Julien Elles).

Bronzen Delta: Vlaanderen : Escabèche, Knokke-Heist (Kim Verhasselt), Wallonië: La Petite Madeleine, Doornik (David Dufranne), Groot Hertogdom Luxemburg: La Maison Lefèvre, Esch-sur-Alzette (Cédric Bertaux).

De laureaten voor de regio Brussel hoofdstad worden bekendgemaakt in de maand mei 2017 tijdens de voorstelling van de 40ste Delta-gids Bussel.

Net als bij de vorige edities stelden de gastronomisch recensenten een tweede klassering op waarin authentieke en smakelijke keukens elk in diverse catgegoriën worden beloond. De selectie 2017 bestaat uit : A la Fish in Bergen (keuken van de zee); Ashok’s Pourquoi pas l’Inde in Jurbise (Indische keuken); Bistro Olivier in Namen (Brasserie keuken); Le Bouchon in Namen (Gastronomische Tapas); La Bottega in Eupen (Italiaanse keuken); C-Jules te Zottegem (Franse & Streekkeuken); Le Florentin in Florenville (Bistronomische keuken); La Ferme Blanche d’Asie in Malonne (Chinese keuken) en Yamayu Santatsu in Antwerpen (Japanse keuken).

De Gids en het Kennismakingspaspoort zijn te koop in de boekhandels, supermarkten en op www.deltaweb.be voor 29.75 €. Info www.deltaweb.be