Detox-escape Les Thermes Marins de Saint-Malo

Detoxen is trendy. Maar daar is het ‘m niet om te doen bij Les Thermes Marins de Saint-Malo. Het 6-daagse arrangement Zee & Detox gaat uit van een globale aanpak van ontgifting en beoogt een duurzaam resultaat in alle veiligheid: hydrotherapie-verzorgingen, fysieke activiteiten in openlucht, specifieke massages en een aangepast dieet.

Een compleet programma dat een antwoord biedt op het onevenwicht van het dagdagelijkse leven en dat het lichaam beter wapent tegen seizoenswisselingen. De reiniging van het organisme gebeurt in verschillende fases: oxygenatie, eliminatie, drainage en stimulering van het metabolisme.

DETOXEN MET THALASSOTHERAPIE : “Dankzij de kracht van de hydromassages kunnen de weefsels diepgaand mechanisch ontgift worden, vooral in het spierweefsel”, aldus Jean-Michel Colleu, Directeur van de Thalassotherapie bij les Thermes Marins de Saint-Malo. “Vervolgens wordt de afvoer van de vrijgekomen toxines gestimuleerd door de drainerende werking van de hydrotherapie. Het metabolisme wordt terug in evenwicht gebracht door het aanbrengen van algen en minerale zouten en oligo-elementen uit de zee.”

OXYGENATIE IN DE MEEST ZUIVERE BUITENLUCHT : “De fysieke buitenactiviteiten versnellen de ademhaling, bevorderen de oxygenatie en verbeteren de celfuncties”, legt Hervé Dourver uit, coördinator van de fysieke activiteiten bij de Thermes Marins de Saint-Malo. Transpiratie elimineert de toxines. De oefeningen worden aangepast in functie van de medische en sportieve antecedenten van elke gast met een persoonlijke opvolging. We maken daarbij dankbaar gebruik van de zeelucht die een hoog zuurstofgehalte heeft en van de zuivere atmosfeer in de baai van Saint-Malo.”

ANTI-TOXINE SPA-VERZORGINGEN : Spa-verzorgingen zijn er naar keuze. “Gommage, lichaamsmasker, pakking, drainerende massages, detox-verzorgingen, energetische massages”, somt Fabienne Noël op, verantwoordelijke van de Spa bij Les Thermes Marins de Saint-Malo. “Door deze verzorgingen te combineren met tisanes en detox-drankjes maken toxines geen schijn van kans. Het volledige organisme is gezuiverd voor een ultralicht gevoel van welbehagen.

STERRENVERZORGING: DE DETOX-SILHOUETTE SPA-VERZORGING : Deze stap is onmisbaar om het lichaam te zuiveren na excessen en om terug in form te geraken. “In principe elimineert het lichaam zelf alle toxines, maar wanneer er teveel zijn -of dat nu een teveel is aan nicotine, cafeïne of thee, stress, vervuiling of een slechte voeding – kost het elimineren ervan enorm veel energie. Daarom moeten we het lichaam helpen om ervan af te geraken.”, aldus Fabiënne Noël. De verzorging duurt 1.30u. Ze begint met een detox-masker dat het algemene metabolisme stimuleert en zorgt voor intensief zweten, gevolgd door een zachte, trage drainerende massage die de eliminatie van toxines stimuleert.

EEN GOED UITGEBALANCEERD DIËET : Geen detox zonder aangepast diëet. Volgens Frédéric Derat-Carrière, diëtist bij Les Thermes Marins de Saint-Malo, gaat het eerst en vooral om een lichte beperking van calorieën. Maar ook een semi-vegetarisch diëet met een minimum aan dierlijke vetten en vooral veel fruit, (rauwe) groenten en granen. Deze ingrediënten worden gekozen omwille van hun hoog gehalte aan antioxydanten, fytonutriënten, aminozuren en hun laag gehalte aan zuren. Het is een antiontstelingsdiëet dat de verhouding omega 6/ omega 3 verlaagt. De chefs zetten specifieke detox-voeding op het menu zoals specifieke sappen en soepen die ook zo worden aangeduid op de kaart. “Wij stellen andere voedingsgewoonten voor aan wie een kuur volgt en we stimuleren hen om te experimenteren met een voedingspatroon dat nauwer aansluit met de fysiologische behoeftes van het lichaam. Eens je daarvan het effect voelt, is dat een unieke, heilzame ervaring.”

DETOX-ESCAPADE VOOR STARTERS : De Thermes Marins de Saint-Malo stellen sinds kort “escapades” voor, korte verblijven van 3 dagen en 3 nachten om tot rust te komen en het lichaam nieuwe energie te geven. Voor wie tijdens het dagelijkse leven weinig tijd heeft om aan gezondheid te denken, is de detox-escapade de ideale oplossing. 3 dagen om het organisme te zuiveren, nieuwe dynamiek te geven en te begrijpen hoe je dagdagelijks gezonder kan leven.