Dieter Vranckx benoemd tot Chief Executive Officer Brussels airlines

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Belg Dieter Vranckx de nieuwe CEO van Brussels Airlines en rapporteert hij aan de Raad van Bestuur van de SN Airholding. Naast zijn verantwoordelijkheden als Chief Executive Officer zal Dieter Vranckx ook de functie van Chief Commercial Officer bij Brussels Airlines bekleden. Hij neemt hierbij de verantwoordelijkheden over van Christina Foerster, die in 2016 in dienst trad als CCO en sinds april 2018 aan het hoofd staat van de luchtvaartmaatschappij. Mevrouw Foerster zal vanaf 1 januari 2020 toetreden tot de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group, als hoofd van de “Customer & Corporate Responsibility” van de groep.

Dieter Vranckx (46), sinds mei 2018 Chief Financial Officer en Deputy CEO van Brussels Airlines, zal vanaf 1 januari 2020 leiding geven aan de Belgische luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group en aan de commerciële afdelingen van de onderneming.

Na het afronden van zijn studie Handelsingenieurswetenschappen in Brussel, behaalde Dieter Vranckx een Master of Business Administration aan de Solvay Business School. In 2007 en 2016 volgde hij Advanced Management Programma’s aan de London Business School en de IMD business school in Lausanne. In 1998 bekleedde Vranckx de functie van Operations Manager bij Sabena, voordat hij in 2000 Swissair in Zürich vervoegde als Senior Manager Network Planning Europe. Eind 2001 maakte hij deel uit van het netwerkplanningsteam dat de lijnen van het netwerk van het nieuw opgerichte SN Brussels Airlines uittekende.

Tussen 2001 en 2016 leidde hij verschillende afdelingen binnen de Lufthansa Group. Zo leidde Dieter Vranckx, gevestigd in Hong-Kong, tussen 2003 en 2006 de Asia Pacific markten voor Swiss International Airlines. Na 2006 trad hij op als Vice President Asia & Africa voor Swiss WorldCargo. Van 2010 tot 2013 was hij Regional Director USA Midwest and Canada bij Lufthansa Cargo en tussen 2013 en 2016 Vice President Home Markets bij Swiss International Air Lines. Van 2016 tot 2018 leidde Vranckx de Lufthansa Group Sales in Asia Pacific, gevestigd in Singapore.

“Dieter Vranckx is een expert in de luchtvaartindustrie. Sinds meer dan een jaar vervult hij met succes zijn rol als Chief Financial Officer van Brussels Airlines. Hij staat ook aan het hoofd van het turnaround plan REBOOT van het bedrijf met als doel het bereiken van structurele winstgevendheid vanaf 2022. Als echte luchtvaartexpert en allround manager die de Lufthansa Group goed kent, is hij de juiste persoon om samen met zijn teams Brussels Airlines naar een hoger niveau te brengen. Tegelijkertijd wil ik Christina Foerster bedanken voor haar grote engagement van de afgelopen drie jaar, waardoor Brussels Airlines niet alleen nog dichter bij de Lufthansa Group is gekomen, maar ook de concurrentiekracht van het bedrijf vergroot is door de juiste prioriteiten te stellen en een sterke managementstructuur uit te bouwen. Samen met mijn collega Jan Smets wens ik mevrouw Foerster het allerbeste met haar nieuwe verantwoordelijkheden. Ik ben er zeker van dat haar grondige kennis van Brussels Airlines binnen de Raad van Bestuur van de Lufthansa Group de synergieën tussen de twee bedrijven verder zal bevorderen.” Etienne Davignon, medevoorzitter van de raad van bestuur van SN Airholding

Christina Foerster is er met haar uitstekende people management vaardigheden en haar doorzettingsvermogen om afdelingen dichter bij elkaar te brengen om nog grotere doelstellingen te bereiken, in geslaagd om Brussels Airlines op de kaart te zetten – niet alleen wat betreft de Afrika-expertise, door de oprichting van het Lufthansa Group Sub-Saharan Africa Competence Centre in Brussel, maar ook door het verder uitbouwen van de klantgerichtheid van de luchtvaartmaatschappij en haar vermogen om met de juiste mentaliteit op de toekomst in te spelen. Met zijn lange en uitgebreide achtergrond in de luchtvaartindustrie en met zijn uitstekende analytische en commerciële vaardigheden, ben ik ervan overtuigd dat Dieter Vranckx erin zal slagen Brussels Airlines verder naar nieuwe hoogten te brengen. Ik wens beiden veel succes in hun nieuwe functies. “ Thorsten Dirks, medevoorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding en CEO van Eurowings.

De nieuwe CFO van Brussels Airlines zal binnenkort worden aangeduid.