Docks Bruxsel lanceert innovatief en uniek horeca-aanbod

Brusselaars hebben gezelligheid in het bloed. Samenkomen onder vrienden gebeurt bij een lekker gerecht of een goed glas. Docks Bruxsel, de nieuwe levendige buurt in Brussel, wil de vakmensen uit de horeca en de consumenten een aantrekkelijk aanbod aanreiken dat aansluit bij de smaken en de trends van de Belgische markt, waarbij de typisch Brusselse levenskunst alle eer wordt aangedaan.

Kookprogramma’s, sterrenchefs die echte sterren worden en de food-trucks bewijzen het: gastronomie en de lekkere dingen des levens konden nooit eerder op zoveel aandacht van de consument rekenen. Om op dit fenomeen in te spelen en een aanbod voor te stellen dat zowel vernieuwend als uniek is én aangepast aan de Belgische en de Brusselse markt, heeft Docks Bruxsel een beroep gedaan op het advies en de expertise van Coverpoint, dé wereldspecialist op vlak van strategie in horeca-ontwikkeling. Dit enthousiasme voor de gastronomie blijft niet zonder gevolgen voor de commerciële vastgoedsector. In minder dan tien jaar tijd is de horeca-oppervlakte in winkelcentra verdubbeld, van gemiddeld 7 % tot 15 % van de totale oppervlakte van de winkelcentra. In Docks Bruxsel zal dit oplopen tot 5400 m², oftewel 11% van de oppervlakte van het centrum.

Docks Bruxsel-tafels op maat van de Brusselaars

Jonathan Doughty, Head of Foodservice Consulting bij Coverpoint, verduidelijkt deze cijfers: “De hedendaagse consument heeft een steeds drukker professioneel leven. Na de werkuren wil hij dan ook socializen, zijn vrienden ontmoeten, meestal bij een glas of een lekker gerechtje. Een goed ingeburgerde gewoonte bij de Brusselaars, die elkaar ontmoeten op die plekken waar er een aantrekkelijk horeca-aanbod is. We hebben de promotoren van Docks Bruxsel geadviseerd en begeleid opdat deze nieuwe buurt zo’n plek wordt.”

In hun ambitie om van Docks Bruxsel een échte buurt te maken met een originele mix van handelszaken, horeca, ontspanning en cultuur, hebben de bedenkers van het project de aanbevelingen van Coverpoint verwerkt in het hart van Docks Bruxsel. Het gaat dan o.a. over de harmonieuze integratie van de horeca in het commerciële aanbod zodat de lanen van Docks Bruxsel dynamisme en gezelligheid uitademen; een natuurlijke interactie tussen de grote ontspanningspolen zoals de cinema en het indoor avonturenpark en, tot slot, de creatie van iconische horecaruimtes zoals een grote Brusselse brasserie die het kloppend hart van het centrum wordt. Opmerkelijk hierbij is het feit dat de term ‘consument’ in het ganse project wordt vervangen door de omschrijving ‘gast’, gezien de bezoeker er naast de horeca-zaken ook winkels, cinema en tal van omkaderende activiteiten terugvindt. Docks wordt hierdoor een onderdeel van een nieuwe levenservaring en totaal beleving.

Kortom gaat Docks Bruxsel resoluut voor een interactief project en wil het  diverse horecaconcepten verwelkomen die de platgetreden paden verlaten en een volledig nieuwe ervaring aanbieden, gebaseerd op uitwisselingen. Mogelijkheden zijn o.a. “Les Secrets du Chef” dat zijn aanpak van een keuken met kleine én met grote K zal uitrollen in de prachtig gerestaureerde voormalige “Indiennerie” of “Kathedraal”. Wie van lekkere gerechtjes houdt, zal er opleidingen kunnen volgen, bereidingen proeven en advies krijgen van de beste specialisten op het vlak van keukenartikelen en -gerei.

De levensgenieters kunnen alvast juichen want Il Gelato, Mc Donald’s, Capoue, Boulangerie Paul, les Délices de Mon Moulin en Planet Yougurt hebben al bevestigd dat ze en nieuwe Brusselse stek willen openen in Docks Bruxsel. Het globale horecaproject voorziet een 20-tal horecazaken die samen een 35-tal typische keukens uit diverse regio’s aanbieden, waardoor de gast een wereldwijde keuze uit het voedingsaureool kan maken. Aanvullend zal Docks Bruxsel de echte gezelligheid en de typisch Brusselse levenskunst ook een wekelijkse voedselmarkt verwelkomen en talrijke gezellige zones creëren waar de bezoekers kunnen bijpraten, lezen, picknicken… kortom, leven.

Levensgenieters die in Docks Bruxsel van al dit heerlijks willen genieten, moeten echter nog even geduld oefenen. Het concept, op de hoek van de Lambermontlaan en de Werkhuizenkaai langsheen de vaart, opent officieel de deuren op 20 oktober 2016.