Dom Pérignon kondigt samenwerking aan met elBullifoundation

Dom Pérignon Decoding, een project rond kennisoverdracht

 

Het project Dom Pérignon Decoding vloeit voort uit de ontmoeting tussen twee belangrijke creatieve geesten van deze tijd: Dom Pérignon en Ferran Adrià van elBullifoundation. Het is de bundeling van grenzeloze nieuwsgierigheid en experiment, de samensmelting van de visie om de beste wijn ter wereld te maken en de visie om kennis en innovatie te delen voor de volgende generaties.

EEN GEZAMENLIJKE REIS OP ZOEK NAAR INZICHTEN

Dom Pérignon en elBullifoundation – met Richard Geoffroy en Ferran Adrià – zullen op 17 april voor het eerst hun initiële resultaten delen met de wereld wanneer de campagne wordt bekendgemaakt in Barcelona. Dom Pérignon Decoding is een gezamenlijke reis van drie jaar om te begrijpen en te beschrijven wat Dom Pérignon zo uniek maakt, na te gaan wat er precies aan de oorsprong ligt van deze uniciteit en op die manier de Dom Pérignon-beleving naar een nog hoger niveau te tillen. Het is de bedoeling innovatie te doorgronden en die kennis heel nauwkeurig op te tekenen. Dom Pérignon Decoding is gebaseerd op Sapiens van elBullifoundation: een methodiek om een domein, een discipline of de resultaten ervan inzichtelijk te maken door het volledige proces te ontleden, van creatie tot beleving.

RICHARD GEOFFROY EN FERRAN ADRIÀ: EEN JARENLANGE CREATIEVE SAMENWERKING

Een buitengewone creatieve kracht verenigt Richard Geoffroy, Chef de Cave van Dom Pérignon en maker van de ongeëvenaarde topwijnen van het Huis, en Ferran Adrià, een van ‘s werelds meest bedrijvige creatieve geesten en topkoks. In hun werk hebben Richard Geoffroy en Ferran Adrià een gelijkaardig denkpatroon ontwikkeld. Beiden worden gemotiveerd door het verlangen om kennis te creëren, te delen en door te geven. De Chef de Cave legt zich hiervoor toe op de creatie van nieuwe topwijnen en telkens weer nieuwe manieren om de kwaliteiten van Dom Pérignon tot uiting te brengen, terwijl de Catalaanse chef-kok voortdurend de grenzen van de gastronomie weet te verleggen.

Dom Pérignon Decoding is niet het eerste project waaraan Richard Geoffroy en Ferran Adrià hun creativiteit lenen. De eerste samenwerking kwam er voor de Dom Pérignon-diners bij Ferran Adrià in 2011. Later dat jaar kondigde de chef-kok aan dat hij de deuren van restaurant elBulli sloot en nodigde hij Dom Pérignon uit op het allerlaatste diner. In 2014 steunde Dom Pérignon de expositie van Ferran Adrià’s ‘Notes on Creativity’, de tentoonstelling die eerst te zien was in het New Yorkse Drawing Center. Vandaag verleent Dom Pérignon zijn medewerking aan Adrià en elBullifoundation, een grootschalig project dat erop gericht is de werking van het creatieve proces te ontcijferen en te bestuderen, om op die manier het creatieve genoom te ontsluieren. Het is een project dat naadloos aansluit bij Dom Pérignons ambitie om te experimenteren en zijn creatieve universum te delen: de Power of Creation.

Vandaag geven deze meesters in hun vak met Dom Pérignon Decoding vorm aan de toekomst. Het engagement van Dom Pérignon en elBullifoundation bestaat erin de komende generaties de sleutels aan te reiken om het nog beter te doen en de ervaring voor de fans van Dom Pérignon verder te sublimeren.

Dom Pérignon: Power of Creation

Dom Pérignon sluit geen compromissen in zijn engagement voor absolute topwijnen. Elke Dom Pérignon is het resultaat van een creatief proces waarbij uitsluitend de allerbeste druiven worden benut. De buitengewoon uitnodigende en mysterieuze intensiteit van de champagne is te danken aan precisie. Elke millésime heeft drie Plénitudes en belichaamt het absolute vertrouwen in de Power of Creation, die voortdurend wordt vernieuwd door Chef de Cave Richard Geoffroy. In combinatie met een gedurfde speelse toets inspireert Dom Pérignon de grootste creatieve geesten ter wereld.

elBullifoundation: voedingsinzichten als voer voor creativiteit

elBullifoundation is een privéstichting, uitgaand van Ferran Adrià en Juli Soler. De stichting werd opgericht op 7 februari 2013 en is het resultaat van de visie om elBulli te transformeren en zo creativiteit en innovatie te blijven bevorderen via de taal van de keuken met als einddoel een blijvend erfgoed na te laten aan de samenleving.