Domaine La Butte aux Bois breidt uit…

MET GRANDIOZE SPA RETREAT ‘LA FORÊT’ EN 20 LUXUEUZE KAMERS

Domaine La Butte aux Bois in Lanaken zet opnieuw een grote stap vooruit. Op maandag 15 mei opent het gerenommeerde hotel/restaurantcomplex een luxueuze Spa Retreat ‘La Forêt’ van 1.350 m2, verspreid over twee verdiepingen en breidt het zijn hotelaccommodatie uit met 20 modern ingerichte kamers en 2 boardrooms ‘with a view’.

Van landhuis tot veelzijdig landgoed. De geschiedenis van La Butte aux Bois als hotelcomplex gaat terug tot 1986. De familie Bullens besloot toen tot een verbouwing van hun landhuis in Neo-Tudorstijl uit 1924 tot een hotel/restaurant. De naam is ontleend aan het Frans en staat voor ‘heuvel in het bos’. In de loop der jaren ontwikkelde La Butte aux Bois zich tot een prestigieus luxehotel & sterrenrestaurant, het werd lid van de hotelvereniging Relais & Châteaux en ontving talrijke belangrijke awards. Restaurant ‘La Source’ en zijn chef Ralf Berendsen werden bekroond met een 1 Michelin-ster en 3 Gault-Millau koksmutsen.

Tussen traditie en trends. Na omvangrijke verbouwings- en renovatiewerken in 2009 en 2013 besloot de familie Bullens in 2016 een volgende stap vooruit te zetten in de ontwikkeling van het hotel. De moderne nieuwbouw met 20 nieuwe designkamers met een sensationeel uitzicht en het Spa Retreat ‘La Forêt’ zijn op een kunstzinnige manier geïntegreerd in de groene omgeving van het aangrenzende Nationaal Park Hoge Kempen.

Wellbeing en lifestyle op hoog niveau. Met de nieuwe Spa Retreat ‘La Forêt’ voegt Domaine La Butte aux Bois een nieuwe dimensie toe aan het begrip Wellbeing en bevestigt zo zijn status van toonaangevend luxehotel in de regio.

Het 1.350 m2 grote Spa Retreat ‘La Forêt’ is omgeven door een tuin in terrasvorm die naadloos overloopt in het Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor de grens tussen binnen en buiten als het ware verdwijnt en een bezoek of behandeling uitgroeit tot een onvergetelijke natuur- en wellbeing-belevenis. Wellness krijgt hier een nieuwe invulling gebaseerd op vijf zuilen: reenergizing, reharmonizing, refreshing, regenerating en recovering.

Het gelijkvloers met indoorpool, relax-area, panoramasauna, Hammam, infraroodzitbanken en afkoelingsruimte geeft uit op een overdekt terras met outdoor jacuzzi en yoga- en relaxruimten in open lucht. Daarnaast beschikt Spa Retreat ‘La Forêt’ over ‘Le Gym’, een exclusieve private fitnessclub onder leiding van de voormalige beroepsgolfspeler Ingmar Harthoorn. De sportstudio is uitgerust met de modernste hightechtoestellen van Technogym.

Dermatologisch consultatiecentrum en eigen Doctor’s Brand. Het Spa Retreat ‘La Forêt’-aanbod omvat bovendien een dermatologisch centrum onder leiding van dr. Yolande Bullens-Goessens. Ze houdt hier consultaties, biedt dermato-cosmetiek aan en beschikt over een eigen productenlijn La Forêt by Dr. Bullens.

Nationaal Park Hoge Kempen. Domaine La Butte aux Bois ligt in een elf hectare groot hotelpark en grenst aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Het vormt ook het vertrekpunt van wondermooie wandel- en fietsroutes en ligt op een steenworp van Maastricht en het outletdorp Maasmechelen Village.

Lifestyle experience op hoog niveau. Volgens hoteldirecteur Marc Alofs offreert Domaine La Butte aux Bois een unieke lifestyle experience op maat van de veeleisende gourmet- en wellnessgast. In een straal van 100 km bevinden zich bekende steden zoals Maastricht, Hasselt, Antwerpen, Aken, Düsseldorf en Keulen. De kosten voor de nieuwe hotel- en wellnessaccomodatie belopen 10 miljoen euro, het verruimde aanbod levert 20 nieuwe jobs op. Omzeggens alle betrokken partijen bij het project zijn bedrijven en specialisten uit de regio.