Double Tree by Hilton: nieuwe hotels op Europese markt

Hilton heeft belangrijke uitbreidingen van haar DoubleTree by Hilton portfolio bevestigd, met de aankondiging van zes nieuwe Europese hotels in Italië, Frankrijk, Roemenië, Hongarije, Nederland en Duitsland. DoubleTree is Hilton’s snelst groeiende full-service merk in Europa, met naar verwachting 37 hotels te openen in de regio in de komende vijf jaar, en de hotels voegen zich bij 120 DoubleTree by Hilton eigenschappen die momenteel actief zijn in Europa.

DoubleTree by Hilton Sittard – Nederland

Het in december 2021 nieuw geopende DoubleTree by Hilton Sittard volgt op een franchiseovereenkomst met Black Label Hospitality. Het historische gebouw herbergt 90 kamers, de hele dag door dineren in het Franse restaurant van het hotel, een fitnesscentrum, vergader- en evenementenruimtes en de uitzonderlijke Bar Bisco in de voormalige kapel van het pand. DoubleTree by Hilton Sittard is Hilton’s eerste hotel in de Nederlandse provincie Limburg en biedt een unieke kans voor Hilton om zaken- en vakantiereizen van lokale, nationale en internationale reizigers aan te trekken.

DoubleTree by Hilton Hannover Schweizerhof – Duitsland

Na een franchiseovereenkomst met Schweizerhof Hotel GmbH & Co. KG, opende DoubleTree by Hilton Hannover Schweizerhof in december 2021 met plannen voor een gefaseerde investeringsstrategie in het voorjaar en de zomer die de nu al benijdenswaardige faciliteiten van het hotel zal opwaarderen. Als Hilton’s eerste hotel in Hannover, de hoofdstad van Nedersaksen en een van de toonaangevende beurssteden in de wereld, zal het hotel de stad helpen jaarlijks meer dan 60 internationale en nationale beurzen te organiseren. Het hotel met 200 kamers is gunstig gelegen op minder dan een kilometer van het bank- en gerechtsdistrict van Hannover en in de nabijheid van het treinstation van Hannover. Tot de voorzieningen behoren een bistro-restaurant en bar, 880 vierkante meter vergaderruimte, en wellness- en SPA-faciliteiten.

DoubleTree by Hilton Lyon Eurexpo – Frankrijk

DoubleTree by Hilton Lyon Eurexpo is Hilton’s eerste DoubleTree-eigendom in Frankrijk en is gevestigd in Lyon, de derde grootste stad van Frankrijk, gelegen aan de samenvloeiing van de rivieren Rhône en Saône. Het eigentijdse hotel werd geopend in januari 2022 en biedt 141 gastenkamers, vier aanpasbare vergaderzalen en een fitnesscentrum. Het hotel ligt in het Technologische Park van Saint-Priest, waar meer dan 200 bedrijven gevestigd zijn en op enkele minuten van het expositiecentrum Lyon Eurexpo, de op een na grootste expositieruimte van Frankrijk.

DoubleTree by Hilton Milaan Malpensa Solbiate Olona – Italië

DoubleTree by Hilton Milan Malpensa Solbiate Olona zal naar verwachting in april 2022 opengaan en oegt zich bij zeven andere DoubleTree by Hilton-hotels in Italië. Het hotel met 246 kamers wordt geopend na een franchiseovereenkomst met GDF Group, een gevestigde partner voor Hilton in Italië. Zowel de luchthaven Malpensa, de tweede drukste luchthaven van Italië, als de beurshal Malpensa Fiere, die in 2019 meer dan 250.000 beursgangers verwelkomde, liggen op 15 minuten rijden, terwijl het centrum van Milaan op 25 minuten afstand ligt. Het congrescentrum van het hotel met zeven vergaderzalen, zal ook vergaderfaciliteiten bieden aan omliggende bedrijven.

DoubleTree by Hilton Boedapest Buda Hills Hotel en Residences – Hongarije

DoubleTree by Hilton Budapest Buda Hills Hotel and Residences is het eerste DoubleTree by Hilton-hotel in Hongarije en ligt in Pösingermajor, een belangrijke wijk in de hoofdstad van Hongarije. De stad is een van de belangrijkste financiële en culturele centra van Centraal-Europa en de thuisbasis van UNESCO-werelderfgoed zoals Andrássy Avenue en Heroes’ Square. Het prachtige hotel opent naar verwachting zijn deuren in 2023, met wellness- en spafaciliteiten, een zwembad en vergaderruimte.

DoubleTree by Hilton Brasov City Centre – Roemenië

DoubleTree by Hilton Brasov City Centre is het eerste Hilton-hotel in Brasov, na Boekarest de meest bezochte stad van Roemenië, beroemd om zijn rijke middeleeuwse geschiedenis. Het luxe hotel zal ideaal gelegen zijn in het hart van het stadscentrum van Brasov, met gemakkelijke toegang tot de zes industrieparken van de stad en de historische oude stad. De opening is gepland voor 2024 en het hotel zal o.m. beschikken over een skybar, een casino met een aparte ingang, vergaderfaciliteiten en een fitness- en wellnesscentrum.

Sinds de introductie in Europa in 2008 is Hilton doorgegaan met de groei van het merk DoubleTree by Hilton om tegemoet te komen aan de vraag van de markt naar luxehotels. Vorig jaar werden 10 hotels geopend op locaties als Londen, Frankfurt en Brussel. DoubleTree by Hilton is het snelst groeiende upscale merk in Europa en verwacht in de komende twee jaar nog 24 hotels te openen, naast de meer dan 120 hotels die al actief zijn in de regio.