Downtown L.A. Proper Hotel open

Proper Hospitality staat bekend om zijn eigen verfijnde stempel op hedendaagse luxe en heeft zojuist de deuren geopend van zijn vierde hotel met deze naam. Het Downtown L.A. Proper Hotel is deze maand geopend in het hart van Los Angeles en heeft een historisch monumentaal pand een moderne ziel en een ongeëvenaarde gastervaring gegeven. Het 148 kamers tellende hotel is zorgvuldig ontworpen door de internationaal bekende designer Kelly Wearstler en beschikt over drie verschillende culinaire ruimten onder leiding van de James Beard Award-winnaars Suzanne Goin en Caroline Styne, een zwembad op het dak dat een onbelemmerd uitzicht biedt op downtown L.A., een basketbalsuite en een zwembadsuite voor luxe verblijven en privégelegenheden.

Het Downtown L.A. Proper Hotel ligt in South Park, op een steenworp afstand van de mode- en kunstwijken van Los Angeles. Het hotel is gevestigd in een gerestaureerd monumentaal gebouw in de stijl van de Californische Renaissance Revival. In de jaren ’20 en ’30 was in deze historische ruimte, die voor het eerst werd ontworpen door de beroemde architecten Alexander Curlett en Claud Beelman, een privéclub gevestigd en later, in de jaren ’60, werd het een YWCA. Nu, onder de meesterlijke leiding van Kelly Wearstler, herbergt het de nieuwste woning van Proper Hospitality – een gastvrij toevluchtsoord voor de creatief ingestelde mens, waar heden en verleden naadloos in elkaar overgaan door middel van meeslepend design, vintage invloeden, en lokale kunst.. Elk van de 148 kamers en suites heeft een eigen verhaal. Gekozen vintage stukken worden gemengd met speciaal ontworpen meubilair, met de hand aangebrachte pleister details, een warm palet van houtskool en mauve, en rijk geweven textiel. Opvallend zijn de Proper Basketbalveld Suite en de Proper Pool Suite.

Naast een uitzonderlijke culinaire ervaring biedt het dak een schilderachtige omgeving om te loungen, met gezellige hoekjes, een verwarmd zwembad en vuurplaatsen. Proper Hospitality’s toewijding aan gezondheid en wellness wordt onderstreept door een 24-uurs fitnesscentrum dat is uitgerust met Peloton fietsen, Woodway loopbanden, een roeier en Smith machine.

Binnen handbereik zijn talloze culturele hotspots, waaronder het Orpheum Theater, United Artists Theater, Row DTLA en de Dover Street Market, speakeasies en jazzbars zoals The Varnish en 7 Grand, en hedendaagse kunstinstellingen zoals het MOCA en The Broad. Ook in de buurt is het complex L.A. Live, dat de thuisbasis is van ‘s lands eerste 4DX bioscoop en Staples Center.