Ecuador is het partnerland van Fruit Logistica 2020

Ecuador is uitgeroepen tot het officiële partnerland van FRUIT LOGISTICA 2020 (5 – 7 februari in Berlijn). Het Andesland presenteert op de toonaangevende beurs voor de wereldwijde groenten- en fruithandel het agrarische erfgoed van Ecuador en positioneert zich hiermee als een internationale en veelzijdige producent van hoogwaardige en duurzame groenten en fruit.

FRUIT LOGISTICA 2019 ontving meer dan 78.000 bezoekers uit 135 landen wereldwijd en 3.200 exposanten uit 90 landen. Als officieel partnerland van deze wereldwijde vakbeurs is dit voor Ecuador de perfecte gelegenheid om haar uitvoer van groenten en fruit te presenteren en nieuwe contacten in de groot- en detailhandel te leggen, in het bijzonder met importbedrijven die interesse hebben in kwalitatief hoogwaardige en diverse versproducten.

Tussen 2014 en 2018 exporteerde Ecuador voor meer dan USD 3,5 miljard aan versproducten, hoofdzakelijk naar Rusland (18 procent), de Verenigde Staten (16 procent), Italië (7 procent), Duitsland (7 procent), Turkije (5 procent) en China (4 procent). Het exportvolume steeg met 15 procent van 6,2 miljoen ton in 2014 naar 7 miljoen ton in 2018.

In dezelfde periode bestond de export van Ecuador voornamelijk uit bananen (6 miljoen ton), bakbananen (212 ton), babybananen (139 ton), ananas (81 ton), broccoli (74 ton) en mango’s (60 ton).

Het doel van Ecuador om haar gediversifieerde producten op de FRUIT LOGISTICA 2020 te presenteren wordt gerealiseerd door de presentatie van potentiële verse exportproducten zoals onder andere boomtomaten (tamarillo), zuurzakvruchten, mortiño (Zuid-Amerikaanse blauwe bes), ananas, druiven, papaya, avocado en pitaja.

Ecuador was als exposant voor het eerst op de FRUIT LOGISTICA aanwezig in 2002. Volgend jaar wordt de deelname van Ecuador in samenwerking met de desbetreffende belanghebbenden uit de particuliere sector georganiseerd door het Ministerie van Landbouw en Veeteelt (MAG), het Ministerie van Productieve Activiteiten, Buitenlandse Handel, Investeringen en Visserij (MPCEIP) en de Ecuadoraanse Organisatie voor Exportbevordering en Investeringen (CORPEI).

(Foto: Tijdens de laatste FRUIT LOGISTICA in februari 2019 hebben Ing. Xavier Enrique Lazo Guerrero, minister van landbouw en veeteelt van Ecuador en Dr. Christian Göke, voorzitter van de raad van bestuur van de Messe Berlin een memorandum van overeenstemming ondertekend. Nu staat vast dat: Ecuador het partnerland van de FRUIT LOGISTICA 2020 wordt)