Edenred België maakt komst consumptiecheque concreet

77% van de bevraagde bedrijven is voorstander van het toekennen van consumptiecheques aan werknemers, blijkt uit enquête Edenred . Naar aanleiding van de beslissing van de Ministerraad van zaterdag 6 juni en een recente survey heeft Edenred België een platform, consumptie-cheque.be, beschikbaar gesteld voor alle Belgische handelaars die van de consumptiecheque kunnen profiteren. Zo kunnen zij zich voorbereiden om dit nieuwe product, dat dient om de sector te herlanceren, te accepteren. Edenred heeft immers aangekondigd dat het van plan is de consumptiecheque in zijn aanbod op te nemen.

Met het oog op de introductie van consumptiecheques op de markt lanceert Edenred België een platform waarop handelaars in de horeca, sport -en cultuursector zich kunnen registreren om deze cheques te kunnen aanvaarden. Het doel is om alle handelaars, ongeacht of ze al dan niet deel uitmaken van het Edenred netwerk, te laten profiteren van consumptiecheques en degenen die geen betaalterminal hebben. Handelaars moeten een formulier invullen om snel te kunnen profiteren van de terugbetaling van deze cheques, die door Edenred uitgegeven zullen worden.

Een platform en een initiatief ontwikkeld in één weekend

Na de aankondiging van de Ministerraad heeft Edenred België de bedrijven bevraagd. 1 200 bedrijven reageerden op deze survey. 78% van hen gaf aan dat ze hun personeel willen belonen voor hun inspanningen tijdens de crisis en 77% is voorstander van het toekennen van een consumptiecheque aan hun werknemers. “Deze oplossing vertegenwoordigt perfect ons DNA: we zijn een innovatieve facilitator die de lokale economie ondersteunt en dagelijks bedrijven, arbeiders en handelaars begeleidt. Ik ben erg blij dat we dit platform in een recordtijd op poten hebben kunnen zetten. Zo konden we snel duidelijkheid verschaffen aan bedrijven die op zoek zijn naar informatie over dit onderwerp en tegelijkertijd de handelaars bijstaan in hun inspanningen. We waren ons volledig bewust van de urgentie voor deze sectoren, die hard zijn getroffen door de crisis. Het uitvoeren van dergelijk werk in zo’n korte tijd maakt ons bij Edenred erg trots en bewijst nog maar eens onze wendbaarheid.” zegt Olivier Bouquet, Managing Director van Edenred Belgium.

Wat is de consumptiecheque?

De regering heeft besloten om één enkele “consumptiecheque” van 300 euro te creëren met een tweeledig doel: – Extra koopkracht schenken aan Belgische werknemers – De sectoren die het langst en meest getroffen zijn door de social distancing maatregelen te helpen met hun heropstart

De werking van deze nieuwigheid lijkt sterk op die van maaltijdcheques of ecocheques: het is een extralegaal voordeel en dus vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen. Het is ook 100% aftrekbaar voor de werkgever die het aan zijn werknemers toekent. De cheque biedt de mogelijkheid om te betalen in een horeca-, cultuur- of vrijetijdsinstelling. De consumptiecheque kan tot 300€ bedragen en is alleen geldig in België.