Edi Wolfensberger, nieuwe managing director operations Brussels airlines

Vanaf 15 april zal de Zwitserse Edi Wolfensberger de Management Board van Brussels Airlines vervoegen als Managing Director Operations. Hiermee neemt hij over van Thibault Demoulin, die in het bedrijf zal blijven werken als full-time captain Airbus A330. Edi Wolfensberger zal samen met CEO Christina Foerster en CFO Dieter Vranckx rechtstreeks rapporteren aan de Board of Directors van SN Airholding.

Vandaag heeft de SN Airholding Board of Directors de nominatie van Edi Wolfensberger (37), momenteel Managing Director Lufthansa Aviation Training Switzerland, als nieuwe Managing Director Operations van Brussels Airlines goedgekeurd. Hij vervoegt Brussels Airlines vanaf 15 april als hoofd van de operationele afdelingen van de Belgische maatschappij (flight operations, maintenance & engineering, ground operations). De functie werd voordien bekleed door Thibault Demoulin, die sinds 2004 deel uitmaakt van Brussels Airlines, en zich opnieuw zal concentreren op zijn passie door te werken als full-time captain Airbus A330.

“In de naam van de SN Airholding Board of Directors wil ik mijn persoonlijke dank betuigen aan Thibault Demoulin voor zijn toewijding en professionaliteit doorheen de hele geschiedenis van Brussels Airlines, eerst als piloot en captain op ons langeafstandsnetwerk, maar vooral als hoofd van de Brussels Airlines flight operations. Hij heeft niet alleen een voorbeeldige inzet voor zijn teams en het bedrijf getoond, maar hij heeft ook zijn afdelingen door turbulente tijden geleid en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Brussels Airlines en de oprichting van een sterke en zeer professionele operationele afdeling. We zijn zeer tevreden dat hij binnen ons bedrijf blijft en zijn jarenlange ervaring en expertise met zijn huidige en nieuwe collega’s zal blijven delen.” Etienne Davignon, Medevoorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding

“Ik ben Thibault Demoulin persoonlijk zeer dankbaar voor zijn voorbeeldige steun en betrokkenheid. Hij heeft een cruciale rol gespeeld om onze onderneming naar een hoger niveau te tillen, vooral ook het afgelopen jaar speelde hij een enorme rol in het nog dichter bij elkaar brengen van Brussels Airlines en de Lufthansa Group. Daarnaast heeft hij met de hulp van zijn teams en die van Eurowings in een recordtijd van vijf maanden een langeafstandsbasis in Düsseldorf opgericht, een primeur in de Europese luchtvaartsector.” Christina Foerster, CEO Brussels Airlines.

Edi Wolfensberger – een topmanager met uitgebreide ervaring in de luchtvaartsector. Na zijn studies aan de universiteit van Aarau (Zwitserland) als industrieel ingenieur, begon Edi Wolfensberger zijn carrière in 2007 als Sales and Distribution Controller in de Hiestand Food Company in Zwitserland. Zijn eerste professionele ervaring was in de auto-industrie met zijn stage bij de AMAG Automobil und Motoren AG Utoquai in Zürich (Zwitserland) in 1997 en met ConiTech S.A. in San Luis Potosi (Mexico). Sinds 2001 heeft Edi Wolfensberger zijn licentie als privé piloot met verschillende ratings.

Gedurende zijn carrière in de luchtvaart bouwde hij een uitgebreide expertise op, op het gebied van pilot training, onderhoud, controle en sales activiteiten. Het is in 2008 dat hij in de luchtvaartsector terecht kwam als Manager Controlling Technics bij Swiss International Air Lines, waar hij tot 2015 verschillende functies heeft uitgevoerd, zoals Head of Commercial Controlling, Director of Market Communication and Pricing, en Head of Channel Management. In juni 2015 heeft Edi Wolfensberger de Airline Training Center Arizona (Phoenix, USA) geïntegreerd, als Director Finance, HR & Administration en lukte het hem om de turnaround van het bedrijf met succes te behandelen. Sinds januari 2017 bekleedt hij de positie van Managing Director Lufthansa Aviation Training Switzerland AG, waar hij, met efficiënte klantgerichte processen, de samenwerking tussen de onlangs gefuseerde bedrijven binnen de Lufthansa Aviation Training group heeft opgericht.

“Met Edi Wolfensberger verwelkomen wij een luchtvaartexpert met managementervaring en internationale kennis in ons team. Hij zal ons helpen bij het opstellen van onze operaties voor de toekomst.” Etienne Davignon, Medevoorzitter van de Raad van Bestuur van SN Airholding

“De rijke ervaring van Edi Wolfensberger qua pilot training, maintenance, controlling en sales, en zijn internationale achtergrond, zullen een echte meerwaarde voor Brussels Airlines en Eurowings zijn. Edi groeide op in Zwitserland, werkte al jaren in een multiculturele omgeving en is niet alleen zeer pragmatisch en open-minded, maar is ook een manager die achter zijn teams staat. Ik ben ervan overtuigd dat hij heel goed bij ons bedrijf past.” Christina Foerster, CEO Brussels Airlines.