Edition hotels plant verdere internationale expansie

Ondanks de wereldwijde pandemie gaat EDITION Hotels verder met haar geplande internationale expansie en wil tegen eind 2022, acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten aan haar portfolio toevoegen. De nieuwe openingen omvatten locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico’s Riviera Maya op Kanai en EDITION’s tweede eigendom in Tokio. Met momenteel 11 hotels wereldwijd, onderstrepen deze geplande openingen de sterke groei van het merk en brengt het de portfolio op een totaal van 19 hotels wereldwijd. Naast deze nieuwe hotels verwacht EDITION Hotels later in 2022 verdere uitbreiding aan te kondigen.

EDITION Hotels herdefinieert het concept van luxe door het aanbieden van een onverwachte collectie van one-of-a-kind hotels. Ontworpen door hotelvisionair en cultureel icoon Ian Schrager en Marriott International, profiteert het merk ook van Marriott’s wereldwijde schaal en operationele expertise. Het streven naar compromisloze kwaliteit, echte originaliteit en onberispelijke moderne service blijven de traditionele opvattingen over luxe uitdagen en verankeren de positie van de EDITION als leider in de branche. Elk EDITION-hotel is uniek en weerspiegelt het sociale en culturele milieu van de tijd en de plaats waar het werd gecreëerd. Elk nieuw pand wordt individueel ontwikkeld in samenwerking met een van ‘s werelds meest vooraanstaande ontwerpers die speciaal voor die locatie is uitgekozen, en introduceert originele eet- en drankconcepten van internationaal gerenommeerde chef-koks. Het eindresultaat biedt het beste op het gebied van dineren en entertainment, moderne luxe diensten en voorzieningen “allemaal onder één dak”.

“Ik heb me altijd ingezet om betrokken te zijn bij speciale projecten op wereldschaal die nieuwe hoogten bereiken. Ik vind het geweldig om samen te werken met Marriott, en de kans om deze hotels over de hele wereld tot leven te zien komen is een droom die uitkomt.” Ian Schrager.

Het tijdschema ziet er uit als volgt: Reykjavik EDITION – opening midden 2021, Tokyo EDITION, Ginza – opening eind 2021; Rome EDITION – opening eind 2021; Dubai EDITION – opening eind 2021; Madrid EDITION – opening begin 2022; Tampa EDITION – opening begin 2022; Riviera Maya EDITION bij Kanai – opening medio 2022 en Doha EDITION – opening laat 2022.

Reykjavik EDITION

De Reykjavik EDITION wordt naar verwachting in de zomer van 2021 gelanceerd in een van ‘s werelds meest duurzame hoofdsteden. Het hotel ligt in het historische, schilderachtige hart van het centrum van Reykjavik bij de Oude Haven, op slechts een steenworp afstand van Laugavegur Street, het levendige winkelgebied van de stad, en het Harpa Concert- en Conferentiecentrum. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de wonderen van de regio, met de beroemde Blue Lagoon op rijafstand en het noorderlicht zichtbaar in de stad tijdens de winterzonnewende.

Ian Schrager Company heeft hier samengewerkt met architecten T.arch en ontwerpers Roman & Williams om EDITION Hotels in IJsland te introduceren. The Reykjavik EDITION zal 253 kamers en suites bieden en zal een dakterras, nachtleven, ruime vergader- en evenementenruimtes (502 m²) en een spa huisvesten. Bovendien wordt verwacht dat het hotel gasten en de lokale bevolking een gevarieerd culinair aanbod zal bieden, met een kenmerkend restaurant, een bestemmingsbar en een café.