Edition kondigt wereldwijd 7 nieuwe hotelopeningen aan

EDITION Hotels kondigt een verdere internationale uitbreiding aan in 2021, met de opening van zeven nieuwe gebouwen op drie continenten. De nieuwe openingen omvatten vestigingen in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik en Tampa, de Mexicaanse Riviera Maya in Kanai en het tweede pand in Tokio. Met 11 hotels wereldwijd op dit moment, zal 2021 de exponentiële groei van het merk onderstrepen met een totaal van 18 eigendommen wereldwijd. EDITION Hotels breidt momenteel uit met nog veel meer locaties die naar verwachting in 2022 en daarna zullen worden geopend.

EDITION Hotels herdefiniëren het concept van luxe door het aanbieden van een onverwachte collectie van one-of-a-kind hotels. Ontworpen door hotelvisionair en cultureel icoon Ian Schrager, profiteert het merk ook van de wereldwijde operationele expertise van Marriott International. Het streven naar compromisloze kwaliteit, echte originaliteit en onberispelijke moderne service blijft de traditionele perceptie van luxe op de proef stellen en de positie van EDITION als marktleider in de branche verankeren. Elk EDITION Hotel is uniek en weerspiegelt het sociale en culturele milieu van de tijd en plaats van zijn creatie. Elk nieuw pand wordt individueel ontwikkeld in samenwerking met een van ‘s werelds meest eminente ontwerpers die speciaal voor die locatie zijn gekozen, en introduceert originele F&B-concepten van internationaal bekende chef-koks. Het eindresultaat biedt het beste van dineren en entertainment, diensten en voorzieningen “allemaal onder één dak”.

“Ik heb me altijd geëngageerd om betrokken te zijn bij speciale projecten op wereldschaal die naar plaatsen gaan waar nog nooit iemand is geweest. Ik vind het geweldig om samen te werken met Marriott en de kans om deze hotels over de hele wereld tot leven te zien komen is een droom die uitkomt. Zeven is het geluksgetal, ik kijk uit naar 2021 als ons beste jaar tot nu toe.” Ian Schrager.

De Reykjavik-EDITION – Lancering zomer 2021

De Reykjavik EDITION wordt geopend op een toplocatie in het centrum van de stad en zal naar verwachting in de zomer van 2021 van start gaan. Het hotel ligt naast de prominente Harpa Concert Hall en is gelegen in zowel een levendig als landschappelijk deel van de historische hoofdstad van IJsland.

Ian Schrager Company heeft samengewerkt met architecten T.arch en ontwerpers Roman & Williams om EDITION Hotels in IJsland te introduceren. The Reykjavik EDITION zal 253 kamers en suites aanbieden en een uitgaansruimte en een balzaal huisvesten. Daarnaast wordt van het hotel verwacht dat het gasten en de lokale bevolking een gevarieerd culinair aanbod zal bieden met een kenmerkend restaurant, een bestemmingsbar en een café.

De Tokyo EDITION, Ginza – Lancering najaar 2021

Na de succesvolle lancering van het eerste Japanse EDITION-hotel met The Tokyo EDITION, Toranomon eind 2020 – de opening van The Tokyo EDITION – zal Ginza de positie van het merk als een van de meest opwindende lifestyle-pioniers in Azië verder verstevigen. The Tokyo EDITION, Ginza zal geopend worden in het najaar van 2021 en zal gelegen zijn aan de Chuo Street, een van de grootste chique entertainment en winkelbestemmingen in de stad. De nieuw gebouwde woning zal 78 gastenkamers en suites omvatten, drie ongelooflijke eet- en drinkbestemmingen waaronder een bar op het dak, samen met een vergaderstudio en een ultramodern fitnesscentrum.

De Rome EditiON – Lancering najaar 2021

De eerste Italiaanse woning van EDITION Hotels zal naar verwachting in het najaar van 2021 worden geopend en zal beschikken over 95 kamers en suites, waaronder een Penthouse-suite met een eigen terras van 1300 sq ft. De Rome EDITION biedt een uniek ontworpen eet- en drinkgelegenheid, met inbegrip van een kenmerkend restaurant met eetgelegenheid in de open lucht die de lokale bevolking en bezoekers verliefd zal maken op de keuken en alles wat daarbij komt kijken; een Punch Room Bar met zijn uitzonderlijk knappe cocktails; en een Rooftop Terras waar de gasten de keuze hebben uit een seizoensgebonden hapje, een drankje met uitzicht op de stad, een privébijeenkomst met vrienden, … Naast de aanpasbare binnen- en buitenruimtes voor evenementen, zal het hotel ook onderdak bieden aan een zwembad op het dak, een zeer ruime hi-techgymnastiekruimte en twee behandelingsruimten met een paar-massage-ervaring.

Met zijn centrale ligging op een paar stappen van de Via Veneto en Bernini’s Tritone Fontein op het Piazza Barberini, is The Rome EDITION op korte loopafstand van al het beste wat de stad te bieden heeft, zoals de Spaanse Trappen, de Trevifontein, de Borghese tuinen en de Galerij, en alle andere wonderen die van Rome een must-see bestemming maken. Het hotel is gehuisvest in een historisch opvallend gebouw dat is ontworpen door Cesare Pascoletti ism. architect Marcello Piacentini, een van Italië’s meest beroemde architecten van het Rationalisme in het begin van de 20e eeuw.

De Madrid-EDITION – Lancering najaar 2021

De Madrid EDITION krijgt 200 prachtig ingerichte kamers en suites mee, sommige met terras en vijf unieke eet- en drinkgelegenheden, waaronder een kenmerkend restaurant, cocktailbar, Sky Bar en dakterras, samen met een buitenzwembad, een ultramodern fitnesscentrum en een spa. Flexibele studio’s met meer dan 350m² aan speciale ruimte bieden plaats aan creatieve vergaderingen en evenementen voor grote of kleine groepen.

The Madrid EDITION ligt op een rustig plein omgeven door historische gebouwen, in de buurt van Puerta de Sol in het hart van de Spaanse hoofdstad, een van de beroemdste plekken van de stad, en op loopafstand van The Golden Triangle of Art – drie van de belangrijkste kunstmusea in Madrid. Het hotel, dat eind 2021 wordt geopend, zal synoniem worden voor een verbluffende microkosmos van een one-of-a-kind aanbod van eten, drinken en vermaak, innovatief design en luxe service. De Madrid EDITION zal het tweede EDITION-hotel in Spanje zijn, na de succesvolle opening van The Barcelona EDITION in 2018.

De EDITION in Dubai – Lancering najaar 2021

De Dubai EDITION markeert een belangrijke uitbreiding van het merk naar de populairste reisbestemming in het Midden-Oosten. Het hotel ligt in het centrum van Dubai en zal zich bevinden op een van de populairste locaties van de stad, tegenover de wereldberoemde Dubai Mall. Het hotel is ontworpen met LW Design Group LLC en beschikt over 210 kamers en suites. Het pand zal ook de thuisbasis zijn van drie eet- en drinkgelegenheden, zwembad, spa en een fitnesscentrum, naast dynamische evenementenruimtes met meerdere vergaderzalen en een balzaal.

De Riviera Maya EDITION in Kanai – Lancering winter 2021

De Riviera Maya EDITION in Kanai zal naar verwachting in de winter van 2021 opengaan. Het hotel heeft 180 kamers en suites en is gelegen in het luxueuze Kanai-gebouw. Er zijn zes eet- en drinkgelegenheden, waaronder een restaurant, een zwembadbar en een beachclub, een spa en een uitgebreide 206 m² grote Penthouse-suite. Naast meerdere vergaderruimtes zal het hotel ook een uitgebreid buitendek hebben voor grootschalige evenementen en feesten. Dit eerste pand van EDITION Hotels in Mexico, aan een ongerepte strandzijde, situeert zich in een zalig stukje Caraïbische kustlijn. De Riviera Maya staat bekend om zijn mangroves en lagunes, oude Maya-steden, tropische stranden, ecologische reservaten en ‘s werelds op één na grootste koraalrif.

De Tampa EDITION – Lancering winter 2021

Gepland om te openen in de winter van 2021, zal The Tampa EDITION het vijfde Amerikaanse eigendom van EDITION Hotels worden. Gelegen in de nieuwe 56-acre Water Street Tampa buurt, zal het hotel de thuisbasis zijn van 172 gastenkamers en suites en zes F & B verkooppunten, waaronder een karakteristiek restaurant, bar op het dak en een terras. Het pand zal ook beschikken over een 204m² grote Penthouse Suite, een uitgebreide spa, een fitnesscentrum en meer dan 550m² flexibele vergader- en evenementenruimte. Door enkele van ‘s werelds beste talenten samen te brengen in één project, zal het pand worden ontworpen door de veelgeprezen New Yorkse architectuurpraktijk Morris Adjmi in samenwerking met de in Florida gevestigde firma Nichols Brosch Wurst Wolfe & Associates; met interieurs die zijn ontworpen door de befaamde Roman & Williams, wordt het hele project ondersteund door de creatieve visie van Ian Schrager en Ian Schrager Company. Het hotel ligt in de directe nabijheid van het beste wat Tampa te bieden heeft op het gebied van culturele instellingen, entertainment, recreatie, eten en winkelen. www.editionhotels.comwww.marriott.com