Een caleidoscopische reis naar Finolhu Baa Atoll Maldives

Stelt u zich eens voor: de kleuren van een koraalrif boven de grond, omringd door origamikwallen of het weelderige groen van een tropisch bos omgetoverd tot een rustgevende spa-oase. Bij Finolhu Baa Atoll Maldives worden dergelijke visioenen werkelijkheid. Voor het recente herontwerp van het resort heeft Muza Lab zich laten inspireren door de natuurlijke schoonheid van de eilanden en het omringende ongerepte water om een caleidoscopische reis te creëren door de eetgelegenheden, spa en 125 villa’s.

Het Baa Atol, waar ongeveer 1.200 verschillende soorten zeedieren leven, is een van de grootste in de Malediven, met 105 koraalriffen en een UNESCO World Biosphere Reserve aanduiding. De vertaling van deze schoonheid in een overkoepelend concept en een caleidoscopische reis is onmiddellijk zichtbaar: een buitensculptuur met een wervelend ontwerp van glas en tegels uit Turkije begroet de gasten bij aankomst. Het beeldhouwwerk wijst vervolgens de weg naar een lobby die ontworpen is om te ontspannen en te loungen.

Het kleurrijke concept en het gebruik van natuurlijke materialen worden voortgezet in de openbare ruimtes en de gastenverblijven van het hotel. Elk van de 125 privévilla’s staat in directe verbinding met de zee, of ze nu op het strand, in de lagune of op palen boven het water staan. De natuurlijke inrichting bestaat uit levendige blauwe en groene tinten, met onder meer verlichtingsarmaturen van Zuid-Afrikaanse klei en glas, terraslampen van Indonesisch touw en handgeweven rotan manden in de badkamers.

Elk van de vier eetgelegenheden in het resort heeft zijn eigen flair en biedt een gastronomische en visuele reis. Kanusan, het bekroonde restaurant van het resort waar klassieke en moderne Japanse gerechten worden geserveerd, is een van de uitblinkers.

Voor het wellnesscentrum, Fehi Spa, liet Muza Lab zich inspireren door de locatie te midden van de weelderige flora van het eiland (“fehi” is het Dhivehi woord voor “groen”). Een rustgevend tropisch groen palet is dan ook toegepast op de stoffen en bekleding die in de spa, ontspanningsruimte en behandelkamers worden gebruikt. Gasten kunnen genieten van hun omgeving door simpelweg te schommelen, wat de plaatselijke Undhoali hehlun-cultuur weerspiegelt.

Finolhu Baa Atoll Maldives maakt deel uit van de door de eigenaar beheerde hotelgroep Seaside Collection. In totaal elf exclusieve resort- en stadshotels op de Malediven, de Canarische Eilanden, in Valencia en in Duitsland behoren tot dit overkoepelende merk, dat al sinds de oprichting in de jaren zeventig het zeepaardje in zijn logo heeft. De nadruk van deze individuele locaties ligt op het creëren van een gevoel van uniciteit en individualiteit in termen van architectuur, de exclusieve locatie, een bijzonder hoog niveau van kwaliteitsmanagement – vooral bij het creëren van een onvergetelijke keuken – en een passie voor gastvrijheid.