Een garnaalkroket in een broodje! … en waarom niet ?

Pistolet Original stelt een nieuw recept voor dat ongetwijfeld een cultstatus zal verwerven: een broodje met daarin een kroket die aldus verandert in een “mitraillette”.

Op zijn blog beschrijft Carlo De Pascale (van bij Mmmmh!) de creatie met zoveel enthousiasme dat het water u ongetwijfeld in de mond loopt: we delen zijn vondst dan ook graag met u.

-“PISTOLET ORIGINAL, het concept dat het nationale erfgoed van de pistolet zoals we die graag hebben weer een ereplaats op het menu geeft en uitgedragen wordt door Valérie Lepla, pakte zopas uit met zijn nieuwe ultieme wapen. Op het eerste gezicht niets nieuws onder de zon, want we kennen de PISTOLETS, en niet eender dewelke, want het is bakker Yves Guns die ze bereidt. Garnaalkroketten kennen we ook; dat zijn evenmin de eerste de beste, want ze komen van bij Patrick Vandecasserie. En toen kwam Valérie op het idee ze samen te voegen…

En dat is een weliswaar eenvoudig, maar geniaal idee. Een kroket in een pistolet die aldus verandert in een mitraillette met garnaal. Wat zit er allemaal in? Zoals we al zeiden: een broodje, een versgebakken kroket, een knapperig blaadje sla, gefrituurde peterselie, een sprankeltje citroen… Daarna gaat het broodje dicht en hoeft u enkel nog te bijten. Zorg ervoor dat beide helften goed op elkaar zitten, duw de kroket goed tegen het brood, laat ze eventjes afkoelen – want de kroket is echt gloeiend heet. OK, nu is de temperatuur net goed, nu mag u een hap nemen. Proeft u het knapperige laagje paneermeel? Als u daar eenmaal uw tanden heeft ingezet, komt u bij de heerlijk smeuïge, hartverwarmende vulling van de kroket. Doe het broodje weer open, voeg opnieuw drie druppels citroen toe, en geniet verder.

En, wat vindt u van dit broodje kroket? Enige omzichtigheid is geboden, bij het eten (de kans bestaat immers dat u met de vulling morst als u te woest zou kauwen), maar alle ingrediënten voor een cultrecept zijn aanwezig. Producten van topkwaliteit, een licht geherinterpreteerde traditie, een klein beetje vet, een krokant korstje, een smeuïge vulling, een uitgebalanceerde, typische smaak van bij ons… die PISTOLET op de middag met een Zinnebier bij de hand heeft me een hele namiddag vrolijk gemaakt.”

Pistolet Original – Joseph Stevensstraat 24-26 – 1000 Brussel (Zavel) – 02/880 80 98 www.pistolet-original.be