Een unieke jurk voor de dag van je leven

Ariane Spica ontwerpt trouwjurken, avondjurken en ceremoniejurken. Alle stukken zijn maatwerk en worden aangepast aan de persoonlijkheid en de stijl van iedere klant. De jurken stralen een verfijnde en chique elegantie uit.

Met veel oog voor detail maakt de ontwerpster de jurken in haar eigen atelier. De inzet? De vrouw die de jurk gaat dragen laten schitteren als nooit tevoren. My Dress by Ariane is een uiterst vrouwelijk concept van haute couture dat toch toegankelijk blijft.

Gestart vanuit pure passie

De passie die Ariane Spica heeft voor mooie stoffen en materialen heeft ze van haar grootmoeder, een naaister, geërfd. Ze groeide op tussen taf, zijde en brokaat en het was een logische stap dat ze na haar studies aan Arts Saint-Luc trouw- en avondjurken begon te ontwerpen. Al snel opent Ariane haar boetiek in Brussel vlakbij de Louizalaan. Een schot in de roos!

De ontwerpster had ondertussen reeds het genoegen om creaties te ontwerpen voor bekende Belgen zoals een lichtroze jurk voor Tatiana Silva die ze droeg tijdens Miss Universe of de ‘parelregen’ jurk van presentatrice Barbara Louys. Ariane werkte gedurende een tiental jaar in haar boetiek tot ze beslist om even te pauzeren om meer tijd door te brengen met haar kinderen.

Bij haar terugkeer naar de wereld van het ontwerpen, gaat ze op zoek naar iets intiems, iets unieks dat volledig voldoet aan de wensen van de klant. Ze opent een charmante atelier in Ukkel, een plek waar vrouwen uitsluitend op afspraak en privé ontvangen worden.

Een volledig personaliseerbaar concept

Wie de perfecte trouwjurk wilt, kiest voor maatwerk. “Ieder vrouw is anders. Mijn rol is om iedereen te laten schitteren en hun schoonheid alle eer aan te doen. Daarom is iedere creatie een uniek stuk, net zoals de bruid een unieke persoon is.” Het gecreëerde stuk wordt een kunstwerk! Ariane verwerkt materialen tijdens een spel van opmetingen en uitsnijdingen om tot een stuk te komen waarin de schoonheid van de vrouw volledig tot haar recht komt.

De stappen om een jurk op maat te creëren

Om het perfecte resultaat en het niveau te bereiken dat Ariane en haar klant voor ogen hebben, zijn er meerdere afspraken nodig. Tijdens de eerste afspraak leren beide vrouwen elkaar kennen en komt Ariane meer te weten over de stijl, de wensen en het type ceremonie dat de klant voor ogen heeft. Tijdens deze eerste ontmoeting wordt er ook al geëxperimenteerd met een aantal basismodellen. Ariane gaat hierbij aan de slag als een echte kunstenaar, vakvrouw en couturière en voert de opmetingen van de stoffen meteen uit op het lichaam. Die werkwijze garandeert een snit die perfect aansluit bij de morfologie van de klant en leidt tot een model dat ‘als gegoten’ zit. De keuze van de kleuren is ook een erg belangrijke stap: er bestaat een oneindig palet van witte kleuren maar er is maar één soort wit dat perfect bij de huidskleur van de vrouw en bij haar stijl van jurk past. Na deze eerste afspraak krijgt de toekomstige bruid een schets van het voorgestelde model.

Tijdens de tweede afspraak komt het avontuur in een stroomversnelling terecht: in nauwe samenwerking met de klant en met behulp van naald en draad krijgt de jurk stilaan vorm. Ariane snijdt eerst een testontwerp uit in calicot op basis van het voorgestelde model. Zo krijgt de klant een idee van hoe de jurk er zal uitzien. Dit ontwerp wordt vervolgens bewerkt en herwerkt totdat het resultaat volledig naar wens is.

Nadien wordt de gekozen stof gesneden en bewerkt tijdens verschillende pasbeurten. Ariane onderhoudt zeer nauwe contacten met haar klanten en doorheen het proces groeit er een sterke vertrouwensband. En aangezien alle stukken op Brusselse bodem worden ontworpen en gemaakt, is het concept van Ariane echte “Made in Belgium”.

Dit maatwerk waarbij hoge eisen gesteld worden, vergt tijd: voor vijf proefstukken is er een termijn van 3 tot 6 maanden nodig.

Een « glamour chic » stijl In de praktijk.

De stijl van Ariane is het best te omschrijven met de woorden ‘glamour’ en ‘chic’. Zij hecht veel belang aan pure lijnen, een elegante en vlotte snit en details die beantwoorden aan de stijleisen van de moderne vrouw. De trendy modellen zijn als het ware sculpturen rond het vrouwelijke lichaam. Een typische My Dress by Ariane jurk? Een adembenemend mooie blote rug doorheen een prachtige snit. De edele stoffen zijn van een zeer hoge kwaliteit: satijn, crêpe, zijde en kant, gekozen uit de Haute Couture collectie van Ateliers Jean Bracq.

“Ik heb mijn voorkeuren maar ik zoek bovenal een stijl die aansluit bij de persoonlijkheid van de toekomstige bruid. Mijn rol is om haar de ster van de dag te laten zijn, haar te laten schitteren op de mooiste dag van haar leven.”

Ariane, een perfectionist? – Zeker weten. En dat is een kwaliteit.

In de praktijk

Ariane Spica ontvangt klanten op afspraak in haar atelier: Montjoielaan 108, 1180 Brussel. 0473 29 57 57 of info@mydress.be http://www.mydress.be Op maat gemaakte creaties vanaf 2.000€.