Een vernieuwing van formaat in de wereld van koffie

Met een druk op de knop geniet je van een kwaliteitskoffie in een grote kop. Dat is Nespresso Vertuo.

Dankzij de innovatieve Centrifusion-technologie transformeert Nespresso Vertuo de manier waarop we koffie bereiden. Nespresso heeft voor Vertuo ook een uitgebreid assortiment capsules met een nieuw formaat ontwikkeld die het mogelijk maken om koffie in verschillende maten te bereiden, van espresso tot een grote mok koffie. Met een druk op de knop herkent het slimme systeem automatisch de koffievariëteit in de capsule en past het de bereidingsinstellingen aan om een perfecte kop koffie te zetten met een genereuze crema laag.

Nespresso, de pionier van de koffiecapsules die vooral bekendstaat om zijn uitzonderlijk kwaliteitsvolle espresso, lanceert in september het Vertuo-systeem in België en Luxemburg. Bij Vertuo hoort een assortiment van 28 koffies van hoge kwaliteit, zodat koffieliefhebbers hun favoriete koffiemaat steeds optimaal kunnen drinken. Dit is de grootste innovatie van Nespresso sinds het merk meer dan dertig jaar geleden de allereerste koffiecapsules op de markt bracht.

Na het daverende succes in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Australië, Zuid-Korea, Duitsland en nog meer landen, is Vertuo aan het einde van de zomer ook in België verkrijgbaar. En dat is geweldig nieuws, want in ons land drinkt 80 % van de consumenten het liefst koffie uit een grote mok. Veel Belgen beginnen hun dag al met een kop koffie van meer dan 200 ml. Met Vertuo bereiden Belgische liefhebbers hun favoriete koffie gewoon thuis, met de kwaliteit die ze van Nespresso gewend zijn.

Brema Drohan, Business Executive Officer bij Nespresso Belux, legt uit: “Met de lancering van Vertuo in België en Luxemburg geven we de koffieliefhebbers een nieuwe mogelijkheid om hun koffie thuis te bereiden. Daarbij bieden we een assortiment grote koffies aan met zowel de smaak als de kwaliteit die Nespresso zijn goede naam hebben bezorgd. Voor de liefhebbers zijn er ook verschillende nieuwe manieren om koffie te drinken. Zo is er bijvoorbeeld de Reverso: door melk in het kopje te gieten voordat de koffie wordt gezet, krijg je een koffie met een uitzonderlijk fluweelachtige textuur.”

Nespresso spant zich in tegen verspilling en voor de bescherming van het milieu. Daarom is 13 % van de Vertuo-capsules gemaakt van gerecycleerde aluminium afkomstig van gebruikte Nespresso-capsules. En omdat dit aluminium integraal uit de recyclagefabriek in Lichtenvoorde komt, betekent dit dat de Vertuo-capsules deels gemaakt zijn van capsules die werden ingeleverd door Belgische en Luxemburgse consumenten. De cirkel is rond …

Bij Vertuo hoort ook een nieuw assortiment van 28 koffies. De verschillende capsules maken het mogelijk om koffies van elk formaat te bereiden. In elke capsule zit een originele, zorgvuldig samengestelde blend die voor elke gelegenheid een kwaliteitsvolle koffie-ervaring garandeert. Het grootste formaat, Alto (414 ml), heeft een aromatische, verfijnde smaak en past perfect in een grotere mok, zoals een travel mug. Perfect om je Vertuo overal mee naartoe te nemen dus! Dit formaat is de perfecte aanvulling op het formaat Mug (230 ml) met zijn evenwichtige body en delicate bouquet van aroma’s. Met de Gran Lungo (150 ml) kan de consument dan weer langer genieten dan van een espresso. Tot slot zijn er de blends Espresso (40 ml) en Double Espresso (80 ml) met een onweerstaanbaar smaak.

Alle Nespresso koffies hebben een Rainforest Alliance-certificering en maken deel uit van het AAA-programma voor Duurzame Kwaliteit. Het assortiment gecertificeerde fairtradekoffies wordt bovendien uitgebreid met een nieuwe variëteit: Master Origin Colombia.

  • 5 formaten – Alto (414 ml), Mug (230 ml), Gran Lungo (150 ml), Double Espresso (80 ml) en Espresso (40 ml) – • 28 uitzonderlijke koffies – o 2 blends voor het formaat Alto – o 15 blends voor het formaat Mug – o 4 blends voor het formaat Gran Lungo – o 3 blends voor het formaat Double Espresso – o            4 blends voor het formaat Espresso

Vanaf 3 september is Vertuo in verschillende kleuren te koop in de Nespresso Boutiques en online op www.nespresso.com. De machine is verkrijgbaar vanaf € 179 en de etuis met tien capsules vanaf € 4,50.