Een weekend op twee wielen …

Het Groot Hertogdom Luxemburg is een echt paradijs wanneer je houdt van avontuurlijke tochten met een tweewieler. Er is een netwerk van meer dan 700 km van mountainbikeroutes met telkens een gevarieerd parcours en een adembenemende natuur. Of je nu een doorwinterde mountainbiker of gewoon een liefhebber bent, alleen of met het gezin, je hebt gegarandeerd een uitgebreide keuze uit verschillende niveaus en types van routes.

Enkele tips voor een weekend op twee wielen:

• De verschillende regionale toerismediensten bieden thematische of begeleide tochten aan met de mountainbike (vooraf reserveren verplicht). Ieder circuit biedt een moment vol leuke ontdekkingen en de mooiste landschappen van Luxemburg. Bijvoorbeeld: 12 thematische routes voorgesteld door het initiatief “Fietsen zonder grenzen” met natuur, cultuur en gastronomie als uitgangspunt.

• Heel wat campings, hotels, hostels en handelszaken bieden een verhuurdienst van fietsen of mountainbikes aan. Het gaat meestal om locaties die langs fietsroutes gelegen zijn. Je huurt een fiets voor een halve dag, een dag of voor meerdere dagen – individueel of in groep. Je kan ook gebruikmaken van regionale verhuursystemen zoals “Rent a bike” in de regio’s Moezel, Mullerthal en Eislek. Je bent hier niet verplicht om de fiets terug te brengen naar het afhaalpunt. Indien gewenst, kan je gebruikmaken van de gratis transportdienst.

• Tijdens de zomer van 2021, van 31 juli tot 29 augustus, vindt de tweede editie van Vëlosummer plaats, een aanbod van 12 toeristische fietsroutes. Je hebt de keuze: 600 km op fietspaden (900 km in de toekomst) of 700 km met de mountainbike.

• Geniet van het aanbod van de Luxemburgse Spoorwegen (CFL) om de routes van het ene naar het andere station op je eigen tempo per fiets af te leggen. Ontdek de verbazingwekkende landschappen van Luxemburg rond de niet meer in gebruik zijnde sporen, waarlangs je bruggen, tunnels en tot restaurants verbouwde stations tegenkomt.

• Move, We carry zorgt voor het transport van je bagage, handig wanneer je Luxemburg te voet of met de fiets ontdekt en je reis opdeelt in etappes. Je bagage wordt om 10u ‘s ochtends opgehaald en dezelfde dag vóór 16u geleverd. De ophaal- en leverpunten zijn iedere betalende logeerplaats in het Groothertogdom!