Eerste Canopy by Hilton in Spanje: stijlvol Boutique hotel Madrid

Canopy by Hilton, Hilton’s levendige lifestyle merk dat inspiratie haalt uit de lokale wijken, viert de opening van het eerste hotel van het merk in Spanje met de opening van Canopy by Hilton Madrid Castellana.

Het pand, eigendom van Hotel Investment Partners (HIP), ligt in het financiële district van de stad, op een paar minuten afstand van enkele van Madrid’s meest populaire toeristische attracties, waaronder Real Madrid Santiago Bernabéu Stadion en de met bomen omzoomde Paseo de la Castellana, naast Gran Via en Plaza Cibeles. Het is een van een trio van Europese openingen onder de Canopy by Hilton merk dit jaar, na de zomer opening van Canopy by Hilton Paris Trocadero, en de binnenkort te openen Canopy by Hilton London City.

Het thema ‘Rood’ Madrid ligt aan de basis van een interieurproject dat de populaire ‘Madrileño’-cultuur omarmt vanuit de voorhoede van het design. Het project is ontworpen door de studio van binnenhuisarchitect Jaime Beriestain en is geïnspireerd op de stad zelf – als bakermat van de cañí [traditionele Madrileense] cultuur – om een ruimte te creëren van en voor iedereen, in de woorden van de onofficiële hymne van Madrid. Het 314 kamers tellende hotel, met 12 vergaderzalen, heeft een uitgesproken buurt- en stadsgevoel en creëert zo een comfortabele omgeving voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Na de uitgebreide renovatie van het interieur van het gebouw, werd het hotel gepland als een omgeving om te leven en te genieten. Luchtige, open ruimtes begroeten de bezoeker in een lobby – die een sfeer creëert die bevorderlijk is voor gesprekken. De lobby wordt gedomineerd door Canopy Central, een gastronomisch trefpunt waar bezoekers kunnen genieten van een koffiespecialiteit of van gerechten bereid met gezonde, lokale ingrediënten.

Op de mezzanine ontmoeten buurtbewoners en bezoekers elkaar op Planta Z, een spectaculair terras waar men kan genieten van leuke gerechten in streetfoodstijl met livemuziek. Het menu is gericht op heerlijke, verse en gezonde gerechten, ontworpen om te delen en te combineren met de uitgebreide cocktailkaart. Een nieuwe ongedwongen ontmoetingsplaats in de hoofdstad voor bewoners en bezoekers om de unieke ‘Madrid vibes’ te ervaren.

Hotelgasten kunnen genieten van de exclusieve Pool Terrace met uitzicht op de daken van Madrid en de skyline – een typisch romantische Madrid scène. Om deze 100% lokale ervaring compleet te maken, verwelkomt het hotel alle gasten met violette snoepjes in hun kamer, een souvenir dat geen enkele bezoeker aan Madrid mag missen.