Eerste Motel One Linz: ingebed tussen traditie en moderniteit

Linz – de stad van vele contrasten: de industriële Mural Harbor, de Ars Electronica en het innovatieve muziektheater zorgen voor een moderne flair. Tegelijkertijd zorgen de prachtig versierde gevels van de oude binnenstad voor een prachtige sfeer. In een van deze traditionele gebouwen is het nieuwe Motel One Linz-Hauptplatz in het hart van de stad gevestigd. Het huis met 111 kamers ligt op de beste locatie in het centrum en biedt een indrukwekkend uitzicht op de Hauptplatz en het stadhuis van Linz.

Binnen de oude muren van het geklasseerde 15e eeuwse gebouw, direct aan de Hauptplatz, opent Motel One een eerste locatie in Linz. “Het Motel One Linz hauptplatz onderstreept nogmaals onze hoge eisen voor de perfecte locatie. Deze locatie is de ideale aanvulling op onze huizen in Salzburg en Wenen”, legt Dieter Müller, CEO en oprichter van Motel One, uit. Naast de inplanting in de oude stad biedt deze locatie ook industriële designobjecten en eersteklas comfort. Het interieur is geïnspireerd op de stad, die het midden houdt tussen traditie en moderniteit: Hier komen unieke stukken uit het verleden samen met de modernste individuele stukken. Bovendien gaat het historische gebouw een perfecte symbiose aan met de moderne industriële uitstraling. In het nieuwe Motel One Linz op het centrale plein zijn stadsvakantiegangers en zakenreizigers welkom. Voor privévergaderingen of om in alle rust te werken biedt het huis een zogenaamde “Radlstube”, die een echte blikvanger is voor alle gasten van de fietsstad Linz. Deze “werkplaats” is geïnspireerd op het prachtige Donau-fietspad, dat op een statige manier in het gebouw is geïntegreerd. Een originele Lobmeyer kroonluchter boven de werkbank vormt een exclusief contrast met de graffitikunst en de decoratieve fietselementen, bestaande uit bellen, zadeltassen en fietsen.

Motel One werkte voor de decoratie ook samen met lokale kunstenaars voor dit eerste hotel in Linz. De Linz-illustrator katoeuschka toont de gast in haar gereduceerde werken zeer persoonlijke inzichten en alledaagse scènes uit haar geboorteplaats. De industriële schoorstenen, de Donau en ook de drie bekende bruggen van de stad dienden als inspiratiebron voor de Oostenrijkse straatkunstenaar SKIRL_. In zijn typische zwart-wit ontwerp brengt SKIRL_ de Linz-thema’s in de One Lounge. Zijn kunst maakt de kamers ook bijzonder: Op een oversized oppervlak van 170 m² ontwierp hij een werk dat vervolgens werd opgedeeld in 111 stukken waardoor het uiteindelijk elke kamer siert. Het samenspel van traditie en moderniteit wordt ook in de geselecteerde meubels voortgezet. De gezellige en extravagante stoelen, fauteuils en banken van de twee traditionele Oostenrijkse bedrijven Gebrüder Thonet Vienna en Wittmann zorgen voor een heel bijzondere sfeer.

De 111 kamers bieden de gasten de gebruikelijke hoge kwaliteitsstandaard van Motel One maar ook een uniek uitzicht op het centrale plein en het stadhuis van Linz. Voor de inrichting van de kamers zijn comfortabele boxspringbedden, “Mini Spa” met regendouche en luxe handdoeken en een LG 43″ smart TV gebruikt. Nieuw in het ruimteconcept zijn de dimbare Artemide-armaturen, die zowel een warme sfeer als een opvallend werklicht creëren. Maar geen twee kamers zijn hetzelfde – de verschillende raamformaten en de overdekte historische binnenplaats zorgen voor een heel bijzondere sfeer. Vanwege de architectonische kenmerken van het historische gebouw heeft dit Motel One ruime hoekkamers met geklasseerde houten lambrisering. www.motel-one.com